avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul proprietar nu imi pune la dispozitie actele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul proprietar nu imi pune la dispozitie actele locuintei

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament si am primit contractul de vanzare-cumparare aferent. Fostul proprietar ezita sa imi dea restul de documente aferente (titlul initial de proprietate si restul de documente prin care se atesta istoricul schimbarilor de proprietate). Notarul mi-a transmis ca nu intra in responsabilitatea lui. Asadar:
- Care este procedura legala pentru obtinerea respectivelor acte (trebuie sa alerg dupa proprietar sau este ceva ce notarul trebuia sa faca in momentul semnarii achizitiei)?
- Care este cadrul legal care reglementeaza acest aspect?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:52, 4 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Notarul era obligat sa fi făcut copii si va poate elibera copii legalizate care au aceeași putere ca originalul. Art 152 din Legea 36/1995. Depuneți cerere scrisa la biroul notarial

Pai a făcut copii legalizate, când a venit vânzătorul sa depună actele.
După care, i-a restituit originalele.
Nu e obligația notarului sa retina originalele, ca ulterior sa i le înmâneze personal cumparatorului.
Degeaba face cerere scrisa.

~ final discuție ~