avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Imputernicire pentru urmarea procedurilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Imputernicire pentru urmarea procedurilor de inregistrare a modificarilor la statut ONG

Buna ziua! Am urmatoarea speta. Am fost imputernicita sa realizez toate demersurile pentru modificarea statutului unei Asociatii si am urmatoarele nelamuriri. Prin hotarare membrii fondatori au votat excluderea unui membru asociat pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile statutare, si numirea unei alte persoane in locul acesteia.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Imputernicirea se poate face prin hotarare sau numai prin procura speciala? Daca se poate face prin hotarare, atunci este nevoie de autentificare de catre notar?
- Lista de acte necesare si numarul de exemplare difera de la o judecatorie la alta. In speta aceasta, ce acte sunt necesare la dosar?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: LuxLucis , utilizator 11:17, 5 Aprilie 2024
Excluderea din asociatie a unui membru nu duce automat la modificări în actul constitutiv / statut. Doar când persoana în cauza a detinut și funcție aleasa în structura de conducere, se convoacă adunarea generală în care se face alegerea pentru ocuparea acelei funcții și numai după aceea se inregistreaza la judecătorie procesul verbal al adunarii generale și celelalte acte.
Acesta a fost vicepresedinte a Adunarii Generale si a Consiliului Director.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru fondator ong/asociatie ajutor91 ajutor91 Ce acte trebuie intocmite la retragerea unui membru fondator ? Dar la cooptare nou membru si schimbare vicepresedinte ? Care sunt pasii care trebuie parcursi ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)