avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Dacă tatăl minorului nu s-a interesat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Dacă tatăl minorului nu s-a interesat de minor ...

Bună ziua.
Dacă tatăl minorului nu sa interesant de minor pana lam dat eu în judecat are dreptul asupra minorului ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:20, 5 Aprilie 2024
Tatal poate solicita și obține program de vizita cu minorul pentru viitor, chiar dacă pana în prezent nu a făcut parte din viata acestuia.
Interesul copilului este să aibă 2 părinți. Orice copil ca să aibă o dezvoltare psiho-afectivă sănătoasă, trebuie să se bucure că are 2 părinți.

Dumneavoastră trebuie să puneți mai presus de orice INTERESUL SUPERIOR al copilului, și să renunțați la orice orgoliu personal, spre binele copilului.

Adică nu e deloc important că are drept tatăl asupra copilului, ci foarte important ESTE DREPTUL copilului să aibă și tată, și mamă. Asta trebuie să vă intereseze pe dumneavoastră, binele afectiv și emoțional al copilului.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Situatia o analizați cu un av ,dacă nu s a ocupat ani de zile,nu a achitat pensia,nu a fost deloc implicat atunci puteți cere și autoritate părintească exclusiva daca bineînțeles faceți dovada acestor sustineri...
Pentru dezinteres transformat in succesiune temporala aveti, in principiu, sansa de a obtine exercitarea autoritatii parintesti de maniera exclusiva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună teoretic. practic, bătăi de cap pentru ambii părinți. andreeab1 andreeab1 În acte, custodie comună. În practica, tatăl nu mai are si nici nu isi doreste contact cu minorul. Nu plătește pensie alimentara (o suplinesc eu, fără ... (vezi toată discuția)
Drept asupra minorului brenda-patricia1 brenda-patricia1 Bună ziua , mă confrunt cu o problema mare,am trăit în concubinaj și a rezultat un copil m am despărțit de tatăl copilului de 9 ani , când copilul ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)