avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar cu interdictie vrea sa imi vanda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar cu interdictie vrea sa imi vanda apartamentul. E legal?

Vreau sa cumpar un apartament, dar am descoperit ca proprietarul are niste probleme psihice fiind pus sub interdictie.

Nu stiu daca a fost scos de sub interdictie sau inca este, dar la final de 2023 era conform portal.just.ro.

Intrebarea este: el are drept legal sa vanda apartamentul in caz ca a fost pus sub interdictie recent?

Dar daca a fost scos din interdictie si eu cumpar, poate fi atacat de fiul lui acest contract de vanzare cumparare?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista punerea sub interdictie, deoarece aceasta lege a fost declarata neconstitutionala de catre CCR.

Articolul de lege a fost modificat de legiuitor, iar in prezent masurile sunt mult mai blande cu cei bolnavi, si noua procedura se numeste TUTELA SPECIALA.

Toate vechile decizii ale instantelor, au fost rejudecate, sau altele fiind multe sunt inca in procedura de rejudecare.

Instantele verifica DIN OFICIU toate vechile hotarari care dispuneau punerea sub interdictie pe vechea lege neconstitutionala.

Cu aceasta ocazie, multi au scapat definitiv de interdictie, nemaifiind pusi nici sub tutela speciala.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
acest răspuns util

Avocat Tabrea Alexandru a scris:
În general, o persoană care este pusă sub interdicție nu poate încheia tranzacții juridice ....

In general? In ce cazuri poate incheia interzisul judecatoresc acte (zisele tranzactii) juridice? Cumpararea unui cappucino sau latte machiato?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
acest răspuns util
Corect, Dapix! Insa fiecare caz trebuie verificat in particular.

~ final discuție ~