Am urmatoarea situatie: am fost angajata la o firma 3 ani apoi am intrat in conc. pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Dupa exact cei 2 ani am revenit s-a desfacut c. m. conform art . 65(21.05.2009). In perioada14.07.2009-21.07.2009 sunt somera iar din 21.07.2009 sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma pana in 22.01.2010 data la care se desface contr.munca conf. art.65/1. Am primit somaj pentru 7 zile si dupa ultima angajare pe langa salar am primit 30% conf. art. 72 din legea 76/2002. Acum as dori sa intru din nou in somaj si nu se mai poate mi s-a spus deoarece am fost angajata pe perioada nedeterminata la ultimul loc de munca. Nu mi se pare normal si de aceea va cer un sfat !
Daca ar fi sa ma angajez, formal doar, la o firma si sa platesc eu toate contributiile pentru angajat stiti cumva care ar fi valoarea acestora raportat la salariul minim sau ar fi mai convenabil sa-mi fac contract individual si sa contribui asa inca 6 luni, asta in cazul in care nu gasesc ceva de lucru ?
Mai exista varianta sa ma angajez din nou la ultimul angajator dar alta sectie. Atunci mai pot primi 30% ?
Demisia si somajul
Gommer
Buna.Am intrat in somaj in 20 noiembrie 2008 si m-am angajat in februarie 2009. Am contract pe perioada nedeterminata si beneficiez de 30% din somaj pana in 20 ... (vezi toată discuția)