avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am divortat de sotie la cererea ei , acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani ...

Buna ziua . Am divortat de sotie la cererea ei , acum 17 ani cind a plecat ca menajera in stainatate pe motivul ca vrea sa inceapa ,, o noua viata ""motiv devenit viral in randul familiilor . Dupa divort am ridicat si finalizat o casa pe care astazi vrau sa o vind sa ma mut in localitatea natala , dar NU O POT vinde pe motiv ca este considerata bun comun . Fosta sotie a spus ca imi va trimite o ,, Declaratie '' probabil redactata la un notar ( in tara sau strainatate ) in care va specifica ca imi cedeaza cota ei in favoarea mea . Intrebarea mea este : Cu aceasta hartie (declaratie ) imi pot rezolva problema mentionata mai sus ??? . Esle legal sau trebuie sa fie prezenta si ea in fata notarului ??? Va multumesc pentru rabdarea si atentia acordata !!
Cel mai recent răspuns: Laurentiu66 , utilizator 20:40, 6 Aprilie 2024
Erați divorțați definitiv când ați început construcția casei`?
Sau dacă erați divorțați deja, cine vă spune că e bun comun`?

Dacă e bun COMUN, obligatoriu trebuie să fie și ea prezentă la NOTAR, iar jumătate din suma de bani din prețul casei, va fi virat de cumpărător în contul ei bancar.
Eventual vă poate da o procură notarială ca să semnați la notar în locul ei, dar ea vinde tot ca proprietar cota de 50% din imobil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Da eram divorțați , sincer sa fiu nu am știut ca voi intimpina asa greutati . Practic sa înțeleg ca voi face partaj pe casa care am ridicat-o și finalizat cu toate bunurile dobândite singur după divorțul de ea, astăzi.

Dapix a scris:

Erați divorțați definitiv când ați început construcția casei`?
Sau dacă erați divorțați deja, cine vă spune că e bun comun`?

Casa nu e bun comun daca erati divortati când ați luat autorizația de construire etc. Ceva aveti încurcătură cu actele de vi s-a zis ca e bun comun.
Casa fiu mai inteles , a fost o casa batraneasca din paianta .acoperita cu carton bituminat , devenind proprietarul ei printr-un act de vinzare cumpare in care binenteles este si ea in calitate de sotie conform Codului familiei .Cat timp am fost casatoriti nu am facut nici o imbunatatire la casa Dupa divortul pronuntat in instanta casa a suferit transformari majore din punct de vedere constructiv fara a fi nevoie de autorizatii , pastrand aceeasi amprenta la sol , folosindu-se materiale de constructie noi intrucat vechea casa prezenta deteriorari in proportie de 90 % . Din cate sa inteleg ma confrunt cu un partaj
Pana sa va apucați de treaba, trebuia sa faceti partajul. Casa e bun comun și trebuie partajata.
Era bine sa fi zis treburile astea de la inceput.
Sa dea procura cuiva pt partaj la notar daca nu se poate prezenta.
Puteti cere partajul în instanta, cereti cota majorata de 90 %, ea depune intampinare ca e de acord și gata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sofrana sofrana Buna ziua!Am o intrebare;cum se face partajul in in urma divortului,in cazul unei case construita pe terenul primit prin donatie de catre sot de la parintii ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune AdiRoman AdiRoman Buna ziua , Situatia este urmatoare : Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un ... (vezi toată discuția)