Bună ziua, imi este foarte rușine sa va zic aceasta întrebare.
În urma cu câteva zile la un supermarket la casa self am scanat produse mai puține 1 la număr și o pungă și 2 produse de 2 ori și una în loc de o 2 sticle am dat una. Cea ce ma supravegheat ma văzut și a nu a zis nimic a aprobat ca am 1 produs de alcool dar pe al doilea chiar dacă eram ele în mana nu a zis nimic. Când am dat sa ies a venit cu paza ca de ce nu am scanat punga,cel de al doilea produs și încă un produs. ( plus un produs care am plătit de 2 ori ca era scanat de 2 ori) . Au chemat politia și au zis ca de deschide dosar penal și ca lanțul de magazine au recuperat produsele și nu mai au treaba. La politie am semnat un proces verbal mi-au luat amprente și au zis ca nu figurez cu nimic și ca ma chema sa dau o declarație la audieri dar nu m-au chemat încă. Ce pot păți vs rog un răspuns.
Probabil veți primi o soluție de renunțare la urmărirea penală și nu vă afecta în niciun fel. Aveți dreptul să mergeți la declarații cu avocat ales . Dacă as fi în locul dumneavoastră, as arata în declarații faptul că aveam niște probleme personale și mă gândeam aiurea când am scanat, fiind astfel vorba de o simplă greșeală. Puteți dovedi acest lucru și prin faptul ca ați scanat un produs de două ori. Nu ar trebui să fie faptă penală deoarece nu a fost săvârșită cu forma de vinovăție cerută de lege și atunci vorbim de o soluție corecta de clasare.
Bună dimineața! Nu vă arestează nimeni pentru atâta lucru. Încercați să nu vă faceți atâtea gânduri negative pentru că vă faceți rău . Nu există condamnare cu executare la locul de muncă. Dacă vă referiți la muncă în folosul comunității aia e altceva, dar nu cred să fie cazul .