avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrarea Registrului Jurnal de incasari si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrarea Registrului Jurnal de incasari si plati la Finante

Ce se poate intampla daca un Registru Jurnal de incasari si plati nu a fost inregistrat la Finante, cum ar trebui procedat pentru evitarea platii amenzii si care ar fi valoarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: itdreamer , utilizator 19:08, 10 Februarie 2012
multumesc
poate e un caz particular dar personal am registrul de incasari si plati din anul 2001 ,nu l-am inregistrat nicaieri, am avut control fiscal la 4 ani de la inceperea activitatii iar inspectorul nu a avut nici o observatie de facut.
Cat de grav si care e amenda in cazul in care nu am inregistrat acest registru la adminsitratia financiara? Autorizatia PFA am obtinut-o in ianuarie 2010, iar activitatea propriu zisa (prima factura) am eliberat-o pe 2 aprilie 2010? E vreo sansa sa scap cu avertisment?
Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit.

Conform Codului Fiscal:
ART. 49

Stabilirea venitului net anual din activitati independente pe baza normelor de venit

(8) Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate în partida simpla pentru activitatea respectiva.
Persoanele care aleg sa plateasca impozit pe baza normelor de venit nu au obligatia sa completeze registrul de incasari si plati .
Acest registru este insa obligatoriu pentru cei care aleg sa fie impozitati in regim real .

Alte discuții în legătură

Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)