avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ridicare sechestru asigurator penal bun mobil detinut ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ridicare sechestru asigurator penal bun mobil detinut de alta persoana

Buna ziua,

Am titlul de inculapt in cadrul unui dosar penal cu fraude informatice si la momentul arestarii mele s-a pus sechestru pe o masina ce ii apartine tatalui meu, pe motivul ca masina face parte din infractiunea de spalare de bani. Ca sa va explic cum a fost situatia, ai mei au facut un credit in august si cateva imprumuturi de la persoane fizice pentru achizitionarea acestei masini ce a costat undeva la putin peste 4500 euro. Masina pe care am achizitionat-o in noiembrie a aceluiasi an, 2021, dar la momentul acela tata mi-a dat mie banii cash, iar eu am facut transferul bancar din contul meu, el ne-fiind la curent cu tehnologia si neavand aplicatii bancare activate la momentul respectiv. Problema a fost ca in contul meu bancar de la acea vreme se aflau si bani ce fac motivul dosarului si astfel masina a fost pusa sub sechestru.
Ideea este ca eu masina am folosit-o doar 7 luni, in 2023 dupa ce am luat permisul de conducere, in rest a fost folosita doar de tata sau alte terte persoane.
Masina acum valoreaza undeva la 7000 de euro, iar prejudiciul din dosar este de 135000 de euro, deci o diferenta de la cer la pamant. Masina respectiva inseamna mult pentru noi din punct de vedere sentimental, nu neaparat financiar, avand in vedere ca in continuare are niste probleme mecanice si estetice, deci mai scadem din cei 7000 de euro pret de vanzare la licitatie.
Masina respectiva inca se afla in curtea noastra, nepornita si nemiscata de destul timp si mna, cum sa va zic, nu e placut sa o vezi stand degeaba.

Intrebarea mea este: care ar fi sansele si cum putem face sa ridicam acel sechestru? Mentionam ca noi ce dorim este pur si simplu sa o folosim, adica am accepta si ridicare cu conditia sa nu mai poata fi vanduta vreodata sau asa mai departe.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hosu Paul , utilizator 13:49, 18 Aprilie 2024
In regula. Va multumesc frumos. Am vazut acum si o parere de la un avocat ca daca se omite verificarea, masura sechestrului inceteaza de drept, deci as putea face cerere in vederea ridicarii pe baza faptului ca termenul nu a fost respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asiguratoriu amintrebari amintrebari Imi poate spune cimeva ce inseamna sechestruu asigurator?sotul este in condamnat,daune morale trebuie sa plateasca,si toate lucrurile,casa,masina,aur,toate ... (vezi toată discuția)
Termen tinere sub sechestru asigurator zemike zemike Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz concret.Sunt urmarit intr-un dosar penal pt niste fapte cu care n-am nici o legatura (spalare de bani, contrafacerea si ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina si casa lupascumihaela lupascumihaela sentinta la dosar penal ,, sechestru pe casa si masina pentru 700.000.000 lei vechi si interzicerea unor drepturi se poate face ceva in acest caz? recurs ... (vezi toată discuția)