avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. In 2018 copilul meu a fost diagnosticat cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. In 2018 copilul meu a fost diagnosticat cu o tumoră ...

Bună ziua. In 2018 copilul meu a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrala, Printr-un concurs de împrejurări am ajuns in contact cu o asociatie. Mi s-a promis reducere la plata operației de 5000 euro daca fac operatia copilului într-o clinica privata. Am plătit diferite sume de bani către asociatie anterior și după operație. Ulterior am aflat costurile adevărate ale operatiei si că de fapt sunt victima unei înșelăciuni,
Eu plătind operația iar facturile fiind înregistrate ca fiind plătite de asociație, Tot cu aceasta ocazie am descoperit conturi false si facturi inventate în baza cărora eu am facut plăti către această persoana ce reprezenta asociația.
Am făcut plângere la parchet si s-a deschis dosar penal. Soțul acestei persoane este polițist iar dosarul a ajuns în lucru la IPJ culmea în aceeași clădire unde lucrează si el. De atunci și pana acum nu am fost chemat nici măcar o data sa fiu audiat nici la politie nici la parchet. In 2021 am sesizat Judecatoria pentru tergiversarea cercetărilor. Instanta de judecata mi-a dat dreptate si a stabilit un termen de 6 luni pentru finalizarea cercetărilor si trimiterea dosarului în instanta, lucru care nu a fost respectat. In aceasta perioada am fost de 5 ori in audienta la Prim Procurorul parchetului, unde de fiecare data mi s-a spus ca dosarele cu hotărâri judecatoresti sunt lucrate cu prioritate. Am incercat sa merg in audienta si la IPJ, Acolo am făcut cerere de audienta iar in 30 zile am primit răspuns că dacă vreau informații sa merg la.parchet. Raportat la momentul săvârșirii faptei de înșelăciune fapta e și prescrisa (5 ani).
Intrebare.
INTREBARE.
Pot sesiza CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: aircostel , utilizator 09:10, 15 Aprilie 2024
Buna ziua. Fără a mai analiza si alte elemente, una din conditiile sesizarii cedo este epuizarea cailor procedurale interne, si nu ne-ati spus in ce stare este dosarul acum. Daca spuneti ca ati facut contestatie pentru tergiversare proces in 2021 si s-a stabilit un termen de solutionare si apoi nu s-a intamplat nimic, dupa o anumita perioada puteati sa faceti o noua contestatie in anumite conditii. Pe de alta parte, nu ne-ati spus daca ati avut avocat in cauza (desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa influenteze solutionarea dosarului, uneori conteaza). Insa, din alta perspectiva, daca a intervenit prescriptia raspunderii penale, pe latura penala nu aveti ce sa schimbati, adica trebuie sa va ganditi si la finalitatea demersului dvs.
1. Am avocat. Cereri de administrare probe la care nici nu s-a raspuns.
Penibilul situației este ca fapta prescrisa de anul trecut și eu am mai fost în audienta de 2 ori la prim procuror care m-a asigurat ca în dosarele cu hotărâre judecătorească se lucrează cu prioritate.
2. Dosarul este încă la politie.
La ultima audienta l-am rugat pe prim procuror sa verifice în prezenta mea termenul de prescripție și brusc s-a lămurit și el ca dosarul e prescris de anul trecut (2 audiente dupa prescrierea dosarului) și a început sa își ceara scuze pentru colegii lui motivând ca sunt 60 000 dosare la 20 procurori. Tot cu aceasta ocazie mi-a comunicat ca va discuta cu procurorul de caz pentru a emite ordonanță de clasare prin prescrierea faptei, inca aștept comunicarea oficială.
Nu cred ca mai sunt cai de atac nationale. De asta m-am gândit la CEDO, și sa caut un avocat specializat pe astfel de spețe.

trandafir2 a scris:

Buna ziua. Fără a mai analiza si alte elemente, una din conditiile sesizarii cedo este epuizarea cailor procedurale interne, si nu ne-ati spus in ce stare este dosarul acum. Daca spuneti ca ati facut contestatie pentru tergiversare proces in 2021 si s-a stabilit un termen de solutionare si apoi nu s-a intamplat nimic, dupa o anumita perioada puteati sa faceti o noua contestatie in anumite conditii. Pe de alta parte, nu ne-ati spus daca ati avut avocat in cauza (desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa influenteze solutionarea dosarului, uneori conteaza). Insa, din alta perspectiva, daca a intervenit prescriptia raspunderii penale, pe latura penala nu aveti ce sa schimbati, adica trebuie sa va ganditi si la finalitatea demersului dvs.

~ final discuție ~