avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Student Invest - avans locuinta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Student Invest - avans locuinta

Buna ziua. Am aplicat pentru Student Invest la TechVentures, urmand sa-l folosesc ca avans la o locuinta dar procedura nu imi este deloc clara.
Am fost la BCR si le-am spus ca vreau sa folosesc acest credit ca avans si ca vreau sa iau de ei creditul ipotecar impreuna cu un codebitor. Mi-au spus ca nu este posibil pentru ca o sa figurez cu acest credit si nu imi mai accepta ipotecarul si codebitorul trebuie sa fie sot/sotie/ruda.
Care sunt pasi exacti pentru avansul unei locuinte folosind acesti bani? E nevoie de un precontract sau de actul vanzare-cumparare (pe care nu-l poti obtine teoretic, daca nu dai avansul)?
Daca aplic impreuna cu prietenul meu pentru un credit ipotecar mai pot folosi acest credit, sau ar trebui ca in precontract/contract vanzare-cumparare sa apara numai numele meu?
Cel mai recent răspuns: JarJar , utilizator 20:54, 9 Aprilie 2024
Buna!
Și eu vreau să știu aceeași situație daca e cineva care poate ajuta. Multumesc
Cei de la BT( unde vrem sa facem ipotecarul) ne-au spus ca putem lua creditul impreuna, salarile se vor aduna, creditul meu v-a fi scazut din total iar gradul de indatorare nu trebuie sa depaseasca 40% (din 'suma salariilor nete - rata credit' per luna). Prietenul meu o sa fie titularul creditului ipotecar si eu codebitor, 50-50 parte din locuinta.
Pentru ca avansul sa fie virat din Student Invest, TechVentures are nevoie de un precontract vanzare-cumparare (pe care il faci ca rezervare a locuintei, maxim 2000 euro) pe care sa apara ambele nume.

~ final discuție ~