avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nota constatare parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nota constatare parcare neregulamentara

Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.

Am gasit pe parbrizul masinii o nota de constatare pentru parcare nereguamentara. Pe nota scrie ca trebuie sa ma prezint la Politia locala in 3 zile cu buletin si talon pentru intocmire PV de contraventie. Mai scrie pe nota respectiva ca existe planse foto pentru documentarea contraventiei.
Nota nu a fost insotita de plansele foto.
Pe nota de constatare mai scrie ca se sanctioneaza cu 4-5 puncte de amenda si cu 3 puncte de penalizare/amenda.
Masina e noua, cumparata de cateva zile, cu numere rosii, deci inca neinmatriculata si inca neinscrisa la taxe si impozite.
In ziua in care am cumparat-o am facut deja cerere pentru parcare de resedinta, dar abia in 5 zile lucratoare va fi valabila.
Intrebarile sunt:
1.Ce risc daca nu ma prezint la politia locala cu cele solicitate in nota.
2.E corecta valoarea contraventiei stabilite de 4-5 puncte de amenda si 3 puncte penalizare/amenda?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: casutza , utilizator 11:45, 9 Aprilie 2024
Nota respectiva nu are valoare juridica si nu trebuia insotita de planse foto. Au scrisca au fotografii ca proba si atit. probele se prezinta in instanta.
1. In principiu nu exista nici un risc. Nu pot incheia deocamdata nici un PV de conraventie, pentru ca nu cunosc persoana (soferul) vinovata de contraventie. De aia si invitatia pe la sediul lor. Prima data trebuie sa identifice proprietarul masinii si sa trimita o comunicare legala, conform OG 2/2001, de a da datele de identificare. De obicei aceasta comunicare se trimite prin posta cu aviz si semnatura de primire. Daca vine asa ceva, luati-o si raspundeti la acea comunicare, altfel, amenda e de minim 1485 RON, fara posibilitatea de a plati la jumatate.
2 Da, e corecta incadrarea si sunt 3 puncte de penalizare, nu amenda. Sunt doar 2 puncte amenda, daca va hotariti sa fiti cetatean model. Amenda e deci 165 X 2 = 330 RON, adica jumatate din minim
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar chiar asa scrie pe nota "4-5 puncte de amenda si 3 puncte de penalizare/amenda" in conformitate cu "art 143/a din OUG 195/2002R" am citat exact. Marturisesc ca intre timp am cautat acest articol in OUG respectiv actualizat la zi si nu am gasit acest numar de articol, OUG se termina cu art 137.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
casutza, utilizator
E vorba de regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei ... AlexandruV AlexandruV Bună ziua, Am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei pe un tronson de 50 km (aveam 83). Polițistul mi-a înmânat un PV cu avertisment (mă ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto art. 142/f - locuri de parcare rezidentiale amenajate fix langa Anduz Anduz Salut! Masina mi-a fost ridicata \"potrivit art. 143, lit. a din RAOUG 195/2002R raportat la art. 142/F\" si am primit o amenda de la 4 la 5 puncte ... (vezi toată discuția)