avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, sora mea a murit in Elvetia, am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, sora mea a murit in Elvetia, am inmormantat-o in Romania, ...

Buna ziua, sora mea a murit in Elvetia, am inmormantat-o in Romania, isi platea asigurarile aici, nu avea familie, iar cei de la primarie nu vor sa-mi achite ajutorul de inmormantare pe considerentul ca nu sunt ruda de gradul unu. E corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 10 Aprilie 2024
Ajutorul de înmormântare se acordă soțului, părintelui, copilului, tutorelui, curatorului sau moștenitorului legal, după caz. Dvs sunteți rudă de gradul II cu defuncta. Ajutorul de înmormântare mai poate fi acordat persoanei care dovedește cu acte că a suportat cheltuielile de înmormântare. În concluzie, dacă sora nu a avut copii și nici părinții nu mai trăiesc, puteți obține ajutorul de la stat, făcând dovada cu acte că ați suportat cheltuielile respective.
Ajutorul de care amintiti nu se plateste de Primarie , decat in anumite situatii .

Ajutorul de deces este achitat de casa de pensii, potrivit dispozitiilor Legii nr.263/2010..

~ final discuție ~