buna ziua. as avea si eu o intrebare. o filmare intre mine ca proprietar al apartamentului unde sa filmat si o alta persoana , filmare care arata discutia noastra in casa mea persoanala poate fii pusa ca dovada la plangerea facuta la procuror impotriva respectivei persoane pentru marturie mincinoasa in dosarul de la accidentul rutier in care eu sunt victima si el este martor? adica in casa pe filmare a sustinut si povestit cu detalii cele declarate de mine iar ulterior la declaratii a declarat ce a fost invatat ulterior . aceasta filmare facuta in casa la mine este o proba valabila ?VA MULTUMEC!
Daca inregistrarea s-a facut pe față, la vedere, nu este problema. Insa, plasarea fara drept de mijloace de inregistrare audio/video poate constitui fapta penala. Poate. Totusi, nu constituie infractiune fapta ... dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni. Deci, ar putea fi o proba valida.
ce inseamna daca filmarea sa facut pe fata si la vedere? ce inseamna plasarea fara drept? adica de dreptul cui am nevoie sa filmez pentru securitatea mea la mine in casa? adica eu la mine in casa nu am voie sa filmez? suna cam aberant ca ar trebui sa dau explicatii cuiva de ce filmez la mine in casa.am ales sa filmez pentru a imi lua masuri de siguranta in primul rand deoarece persoana este una ..... si astfel am decis sa ma protejez. si da filmarea dovedeste ca cele declarate ulterior filmarii sunt niste minciuni si inducerea in eroare prin declaratiile date a organelor de ancheta
Ce inseamna acele notiuni sau termeni? Sunt traduceri pe scurt, pe romaneste, ale normelor incriminatoare. Adica nu este normal sa te filmeze cineva pe ascuns si cu atat mai mult sa te inregistreze audio, indiferent unde. Camere video in casa, fiecare isi poate pune, mai la vedere sau mai pitite, dar depinde ce face fiecare cu ele, aici este problema. In plus, v-am spus, exista si cauze de nepedepsire in anumite situatii, spre exemplu dacă făptuitorul (dvs) surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni. Nu trebuie sa va enervati pe cei care va raspund.