avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!Am o nelămurire privitor la redobândirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!Am o nelămurire privitor la redobândirea drepturilor ...

Buna ziua!Am o nelămurire privitor la redobândirea drepturilor salariale și a sporurilor prevăzute de legea 153/2017.. Lucrez la Maternitatea Bucur,unde, sindicatul a acționat în judecată spitalul și,a câștigat.Probiema e că nu sunt membru sindical. Întrebarea mea "Aceste sume de bani sunt dreptul doar a membrilor sindicali ,sau este un drept al tuturor angajaților"? Pentru că, totul se face pe ascuns, eu neștiind mare lucru de la conducere. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 11 Aprilie 2024
Actiunea sindicatului isi produce efecte numai pentru membrii acestuia . Insa, angajații din sistemul bugetar, care lucrează pe aceleași poziții vor trebui să fie plătiți în mod egal, eliminându-se astfel discriminarea acestora, potrivit unei decizii ÎCCJ.

Aceasta a fost decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, care a acceptat solicitarea Curții de Apel Brașov cu privire la interpretarea și aplicarea unor prevederi din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Braşov – Secţia civilă, în dosarul nr. 2710/62/2022, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă: În interpretarea şi aplicarea unitară a prevederilor art. 6 lit. b) şi c) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte că principiile nediscriminării şi egalităţii pot fi invocate pentru egalizarea la nivel maxim a salariilor de bază, cu luarea în considerare inclusiv a majorărilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive, sub rezerva ca ele să aibă aplicabilitate generală la nivelul aceleiaşi categorii profesionale din cadrul aceleiaşi familii ocupaţionale”, se arată în decizia ÎCCJ.

~ final discuție ~