avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social?

In caz de refuz al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului in scopul stabilirii unui sediu PFA sau SRL, refuz care este subiectiv( nu sunt din aceeasi gasca cu membri Comitetului executiv, nu ma salut cu vecinul de deasupra pentru motive personale care tin de comportamentul lui ) ce posibilitati am pentru a-i obliga sa-mi dea acest acord in conditiile in care nu voi desfasura activitati care sa puna in pericol siguranta blocului sau a locatarilor.
Multumesc!
Acordul se obtine pur si simplu printr-un tabel cu numele locatarului, adresa , cnp. si semnatura.
Nu puteti sa-i obligati. Incercati sa le explicati ca nu-i deranjati cu nimic.
Stiu foarte bine care este formatul acordului cerut la ORC, cum se obtine s.a.m.d.
Intrebarea mea a fost limpede.
Am cerut o opinie pentru o situatie de acest gen.
Din anumite motive intre vecini pot exista animozitati care sa determine tergiversarea sau chiar blocarea acestui Acord, ca "asa vor muschi unora".
Deci cum faci sa-i obligi sa-ti dea acest acord, pentru ca altfel nu poti obtine venituri.
Nu-i puteti obliga, pur si simplu!
Singura sansa pentru a obtine venituri este sa-ti deschizi acea afcere cu sediul la domiciliu(PFA sau SRL), cum obtii acordul in situatia expusa de mine?
Poti porni o actiune in instanta? ICare ar fi temeiul actiunii?
Asta ar fi traducerea la " nu-i poti obliga pur si simplu?
Pentru sediul firmei in apartamentul proprietatea mea, la infiintare nu mi s-a cerut acordul nimanui din asociatie, vecini, familie, acum 12 ani.
Acum vreo 5 ani cand s-au schimbat acele certificate eliberate de Registrul comertului, a trebuit sa merg la notar pentru a certifica acordul sotiei mele (nefiind asociata cu mine in societate) sa am sediul firmei in apartament.
Cele 5 autorizari de la ITM, sanepid, pompieri... care sunt toate pe un formular scrie pe stampila fiecaruia "nu este cazul"sau "nu necesita autorizare"..
In aschimb pentru deschiderea unui punct de lucru trebuie acordul asociatiei si vecinilor direct afectati.
Daca nu s-au schimbat radical reglementarile intre timp, incercati la R. comertului fara acordul asociatiei si vecinilor.
Daca nu mege inseamna ca nu am fost de nici un folos cu povestea mea.

P.S . Pentru stabilirea sediului firmei (fara activitate in acel sediu, ca o adresa , o cutiuta postala) nu trebuie schimbata destinatia apartamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Sediu social într-o garsonieră. ce pot face dacă vecinii nu sunt de acord? liviu anton liviu anton Soacra mea a cumparat o garsoniera si a fost de acord sa imi fac sediu social acolo,dar vecinii nu sunt de acord si nu vor sa vina la notarat cumine sa fie de ... (vezi toată discuția)