avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Am postat recent legat de un certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Am postat recent legat de un certificat de deces care ...

Buna ziua,
Am postat recent legat de un certificat de deces care nu este in posesia mea si imi trebuie in original ca sa pot scoate pasaport copilului. Soacra nu doreste sa mi imprumute originalul, ce este de facut? Ca sa scot duplicat am foar optiunea de completata ca cel anterior a fost furat, distrus sau pierdut...iar eu nu ma aflu in niciuna din aceste situatii? Se poate scoate duplicat si in alte circumstante? Daca nu, cum obtin aceste certificat legal? Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:17, 12 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa obtineti un duplicat dupa certificatul de deces nu aveti nevoie de concursul trolului-soacra care se pare ca a pus stapanire pe comoara ci este suficient sa dovediti legatura de rudenie cu defunctul iar privitor la completarea cererii va inteleg si va respect onestitatea dar treceti "pierdut" sau "capturat de soacra" fara sa va faceti probleme pentru ca nu o sa va aresteze nimeni pentru ca de fapt a pus soacra stapanire pe certificat si nu l-ati pierdut.
Daca există mai multe persoane îndreptățite să primească certificatul de deces al unei persoane ( de exemplu 2 copii cu mame diferite) se eliberează certificatul fiecăreia dintre acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ? larissa156486 larissa156486 locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata a certificatului de nastere giussy giussy poate fi adusa la succesiune o copie legalizata dupa certificatul de nastere? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pasaport mortuar acbin acbin Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil ... (vezi toată discuția)