avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere conform art 339 impotriva Ordonantei de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere conform art 339 impotriva Ordonantei de clasare Revin ...

Plangere conform art 339 și respectiv 340 impotriva Ordonantei de clasare
Revin cu o dilemă de-a mea: Ce rost mai are plangerea împotriva unei ordonante de clasare (prescrierea faptei), conform art 339 al.4 si 340 Cpp, daca procesul penal oricum s-a finalizat prin acea ordonanta?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2024
Cornely, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornely , utilizator 01:42, 13 Aprilie 2024
Pai nu ati inteles, v-am explicat in mesajul din Drept penal - probleme serioase cu dreptul,
Daca plangerea impotriva ordonantei de clasare este facuta in termen, si este adresata judecatorului de camera preliminara, atunci, daca plangerea este admisa, dosarul se poate intoarce la parchet si procesul penal poate continua.

Spuneam in celalalt mesaj ca daca ordonanta procurorului nu este atacata atunci procesul penal inceteaza.
Or, dvs ati formulat o contestatie la durata proces si nu o plangere impotriva solutiei de clasare asa cum ar fi trebuit.

Ideal ar fi sa nu deschideti mai multe mesaje in mai multe locuri pentru ca nu se intelege problema, iar cei care va raspund nu stiu despre ce discutati dvs si care este de fapt problema dvs.
(de fapt este si interzis a se deschide mai multe mesaje, cu acelasi obiect, in mai multe sectiuni de forum)
Am formulat atât o contestatie la durata proces cat și o plangere impotriva solutiei de clasare. Cea din urma mi-a fost respinsa, asadar am mai formulat și în temeiul art. 340.
Mulțumesc

trandafir2 a scris:

Pai nu ati inteles, v-am explicat in mesajul din Drept penal - probleme serioase cu dreptul,
Daca plangerea impotriva ordonantei de clasare este facuta in termen, si este adresata judecatorului de camera preliminara, atunci, daca plangerea este admisa, dosarul se poate intoarce la parchet si procesul penal poate continua.

Spuneam in celalalt mesaj ca daca ordonanta procurorului nu este atacata atunci procesul penal inceteaza.
Or, dvs ati formulat o contestatie la durata proces si nu o plangere impotriva solutiei de clasare asa cum ar fi trebuit.

Ideal ar fi sa nu deschideti mai multe mesaje in mai multe locuri pentru ca nu se intelege problema, iar cei care va raspund nu stiu despre ce discutati dvs si care este de fapt problema dvs.
(de fapt este si interzis a se deschide mai multe mesaje, cu acelasi obiect, in mai multe sectiuni de forum)

~ final discuție ~