avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta civila definitiva si irevocabila la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta civila definitiva si irevocabila la 19.01.20010,text recurs inregistrat la 29.01.2010 cu termen la 10 martie 2010

Este un paradox.La 19.01.2010 am cerut si am primit de la tribunal legalizarea sentintei cu parafa pe care scrie definitiva si irevocabila pronuntata la 16 noiembrie2009 si primita la 29 decembrie 2009. Textul sentintei suna astfel: Hotaraste. Admite contestatia precizata, formulata de contestatoarea x domiciliata in y, contradictoriu cu parata societatea comerciala z si in consecinta:
Constata nulitatea absoluta a dispozitiei de desfacere a contractului individual de munca nr.... din... si ia act ca petenta a demisionat prin cererea de demisie inregistrata la nr....din.....in temeiul art. 79 codul muncii.
Anuleaza decizia nr.....din.....emisa de unitatea parata si obliga unitatea parata sa plateasca petentei drepturile salariale pentru timpul lucrat in luna iulie 2009 si sa-i compenseze in bani, concediul de odihna pentru anul 2009, conform art.141 alin. 4 codul muncii.
Definitiva
Executorie de drept
Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de la 16 noiembrie 2009. Presedinte......Judecator.....Asistent judiciar....Grefier....
Fac urmatoarele precizari: :La 13 ianuarie 2010 am depus cerere la societatea comerciala pentru a primi drepturile salariale la care am anexat si textul sentintei civile. Au comentat in sensul ca nu ma platesc intrucat sentinta nu este irevocabila. La 19 ianuarie 2010 le-am expediat textul sentintei devenita definitiva si revocabila. Dupa aceasta data am consultat un executor judecatoresc care mi-a spus ca va face executare silita contra unui onorariu pe care inca nu l-am achitat. Am gasit pe internet la curtea de apel Ploiesti inregistrat recurs la data de 29.01.2010 cu termen 10 martie 2010. Au trecut de la primirea deciziei cele 10 zile in care puteau depune recurs. Intrebarea este daca acest recurs inregistrat la 29.01.2010 este legal? Sunt obligati sa-mi plateasca drepturile salariale? Executorul judecatoresc poate sa le faca executarea silita in conditiile in care au cerut recurs? De la itm eu mi-am ridicat cartea de munca si in aceasta a fost operata anularea deciziei de desfacere a contractului de munca disciplinar. Rog un raspuns urgent. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 4 Februarie 2010
=D> posibil ca recursul sa fie respins ca fiind tardiv introdus !!!
precizati executorului jud. de art 374^1 C.Pr.Civ. si art. 156 codul muncii.
HJ in fond sunt definitive si executorii de drept chiar daca exista si recursul.E posibil ca societatea sa fi depus recursul in timpul celor 10 zile de la motivarea instantei.Mergeti la un executor si va lamureste, normal trebuie pusa in aplicare sentinta de fond.
Se ia in calcul termenul in care a fost expediat recursul, daca l-au expediat prin posta, nu cel cand a fost inregistrat...verificati la dosar despre ce e vorba:D
cred ca in 4 zile ajungea si prin posta recursul... :sorry:
Trebuie vazut in dosarul cauzei data cand a fost comunicata hotararea instantei de fond si fostului angajator .. de la acea data incepe sa curga termenul de recurs. In cazul in care acesta a fost depasit puteti invoca exceptia tardivitatii depunerii recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Executorie de drept cristina/BZ cristina/BZ Buna ziua. In cadrul unui litigiu de munca m-am judecat cu o societate x si am primit o sentinta civila care admite contestatia precizata si formulata de mine, ... (vezi toată discuția)