avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detin un bloc. Are cadastru si intabulare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detin un bloc. Are cadastru si intabulare dar nu are ...

Buna ziua!
Detin un bloc. Are cadastru si intabulare dar nu are apartamentarea. Pot sa vand apartamentele sub forma de cote-parti cu obligatia mea de a le individualiza dupa apartamentare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:14, 13 Aprilie 2024
Buna ziua! In principiu, prin conventia partilor se pot face multe. Adica, nu va impiedica nimic sa incercati sa gasiti persoane care sa accepte si astfel de intelegeri. Eu unul, si toti cei pe care ii cunosc, nu ar cumpara ceva. Insa, in ceea ce priveste vanzarea pe cote parti sau altfel, este o discutie larga care nu poate fi epuizata aici. Totusi, fiind detinatorul unui bloc va sugerez sa apelati la o consultanta calificata.
As dori sa stiu daca este posibil din punct de verere juridic. Am cumparatori care nu vor promisiune cu incheierea contractului dupa apartamentare ci vor sa cumpere cu act autentic cota din imobil ce corespunde ca suprafata apartamentului lor.
Proprietatea pe cote parti inseamna ca bunul apartine concomitent mai multor proprietari, bunul nefiind fractionat din punct de vedere material, ci doar abstract. Proprietatea pe cote parti se foloseste de regula la spatiile comune. Adica, ceea ce vor prezumtivii cumparatori este o prostie si nu o garantie ca stapanesc locuinta in care se vor muta. Nu cred ca vreun notar va jongla cu aceste cote parti in maniera in care va ganditi dvs si cumparatorii care isi doresc o siguranta. Da, exista posibilitatea folosirii unor instrumente juridice adecvate pentru astfel de situatii, dar repet, trebuie analizat in concret.

~ final discuție ~