avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit ipotecar

Bună
Mă confrunt cu o problemă,și aș vrea dacă știe cineva să îmi poată răspunde
Am avut credit ipotecar de la bancă, nefiind plătite ratele după o anumită perioadă, banca ne-a dat la recuperare credite și că urmare la vinderea aparatului la licitație
Vreau sa precizez că fostul soț (acuma suntem divorțați)a plecat din apartament înainte să fie dat afara ,a fost somat că o să fie dat afara cu forța
Apartamentul a fost vândut la licitație dar din câte se vede, cu o sumă mai mică,nu cu suma care sa acopere datoria la bancă
Este posibil așa ceva? Sa ramai fără casă și cu datorie la bancă în continuare?
Fostul soț nu a știut nimic (apartamentul a fost vândut în 2019)a aflat anul trecut că încă este datorie la bancă, și destul de mare datoria ,contul nu a fost închis
Este posibil așa ceva? Se mai poate face ceva după atâta timp?Sau trebuie să plătesc ceea ce este rămas ? Vă mulțumesc pentru un posibil răspuns
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:24, 15 Aprilie 2024
Bună. Da este posibil asa ceva. Dar este greu de zis daca se mai poate face ceva in conditiile in care nu avem hartiile in față, si in conditiile in care a trecut atata vreme de la momentul la care inca se putea contesta ceva. Pe de alta parte, daca din 2019, si chiar mai inainte de 2019 si pana in ziua de astazi, nu v-a deranjat acest lucru, de ce v-ar mai deranja acum.
Ambii sunteti obligați sa platiti ce a ramas.
Bună ziua
Eu sânt in străinătate,fostul soț a fost și el în străinătate,anul trecut s-a întors în țară și s-a angajat la o firmă, când a trebuit să i-a salariul i-a fost pusă proprire pe salariu, practic i-a fost blocat cardul
Chestia este că el nu știa că nu s-a achitat toată suma
El a plecat din apartament și gata,credea (cum am crezut și eu) că fiind luat de bancă apartamentul și vândut, se achita datoria
S-a aflat anul trecut când i s-a pus proprire pe salariu
Chestia este că nu mă deranjează,este că dacă mă întorc în țară o să fie exact cum a făcut cu fostul soț,eu fiind soția lui când am luat împrumut și am fost coplatitor
Cei de la bancă i-au pus în fața extractul de cont până la data când au fost achitate ratele suma rămasă de achitat ,care este destul de mare,

trandafir2 a scris:

Bună. Da este posibil asa ceva. Dar este greu de zis daca se mai poate face ceva in conditiile in care nu avem hartiile in față, si in conditiile in care a trecut atata vreme de la momentul la care inca se putea contesta ceva. Pe de alta parte, daca din 2019, si chiar mai inainte de 2019 si pana in ziua de astazi, nu v-a deranjat acest lucru, de ce v-ar mai deranja acum.

Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Roma73, utilizator
Chestia este că nu mă deranjează,este că dacă mă întorc în țară o să fie exact cum a făcut cu fostul soț,eu fiind soția lui când am luat împrumut și am fost coplatitor

Daca nu va deranjeaza este bine, chiar foarte bine. Dvs traiti azi. In momentul cand veniti in tara si primiti o hartie de la un executor, atunci aveti 15 zile in care sa faceti ceva, sa contestati hartia. Pentru asta trebuie sa luati legatura din timp cu un avocat si nu atunci pe fuga, ca sa nu va treziti in acele zile ca umblati dupa avocat si nu gasiti avocat. Deci, pana atunci, va vedeti de treaba.

~ final discuție ~