Data acordarii sumei recalculate a pensiei. Am introdus o cerere de recalculare si pensia a crescut. De la ce data se plateste (si) diferenta fata de pensia initiala: de la data cererii de recalculare? sau de la data stabilirii pensiei initiale (adica retroactiv)? Multumesc.
Ce recalculare ati cerut ?
Pentru ce ?
-Stagiul adugat ?
-Ceea ce era deja in dosar ?
In decizie este mentionata data punerii in plata a noilor drepturi.
Pentru grupa 2 obtinuta prin proces, hotararea instantei fiind ulterioara datei expirarii perioadei de penalizare initiala. In acest caz, exista si consecinta cresterii punctajului conform grupei, la acest aspect am intrebat, pensia creste cu 50lei/luna sa zicem, de cand se acorda aceasta diferenta? asta am intrebat, va rog. Multumesc.
Citiți în hotărârea judecătorească. Se acordă dreptul câștigat începând cu data pe care a stabilit-o instanța de judecată.
Instanța ce dispune`? De când se acordă dreptul respectiv, adică de la ce dată`?
-Daca v-ati judecat cu casa locala puteti obtine restante de cand hotaraste instanta.
Daca v-ati judecat cu angajatorul noile drepturi se vor pune in plata incepand cu luna urmatoare a depunerii noii adeverinte de grupa.