avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate cere un avocat din oficiu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate cere un avocat din oficiu?

Tatal meu a dat Statul Roman in judecata cerand despagubiri pentru prejudiciul moral suferit ca urmare a dislocarii si a impunerii domiciuliului fortat. Pentru ca nu se poate deplasa, starea sanatatii nu ii permite , am cerut judecarea in lipsa. Apoi ni s-a cerut sa specificam suma pe care o cerem ca despagubire. Intrebarea mea este, in aceasta precizare la actiune, putem preciza ca dorim un avocat din oficiu? se poate asa ceva?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Musoiu agota Etelka , utilizator 20:39, 15 Noiembrie 2010
emilia_07 a scris:

Am inteles. Nu se incadreaza in suma, depaseste cu 1 milion. Mai am o intrebare: daca angajam un avocat, onorariul cum se calculeaza? in functie de infatisari, procent din suma obtinuta ca despagubire sau cum?

In functie de complexitatea cazului, fiecare avocat isi stabileste singur onorariul
Dna Luiza2008 , multumesc ca ati pus aici textul legii .Si eu sunt in situatia ca o sa am nevoie de avocat de la stat. Mi-ati usurat situatia ca ati copiat aici toata legea .
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuiesc depuse? Cezar66 Cezar66 La sfarsitul lunii ianuarie 2010,am prima infatisare la procesul de partaj.Vreau sa depun o cerere de scutire de taxa de timbru judiciar.La firma la care ... (vezi toată discuția)
Obtinere scutire sau esalonare sau alte facilitati plata taxa timbru farmec_ farmec_ Buna ziua Doresc sa depun o cerere privind obtinerea unei scutiri sau macar o esalonare sau o alta faciitate privind plata unei taxe de timbru. Nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Partaj - imparteala judiciara - cale de atac mirceastanciubv mirceastanciubv Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati. In procesul de partaj judiciar pe care il am, in sedinta din data de 12 mai, judecatoarea a spus ca in 19.05.urmeaza sa ... (vezi toată discuția)