avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua. Poate o firma (SRL) sa fie dizolvata fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua. Poate o firma (SRL) sa fie dizolvata fara opozitii/pretentii ...

Buna ziua. Poate o firma (SRL) sa fie dizolvata fara opozitii/pretentii si sa ramana neradiata? Pana cand? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 07:05, 17 Aprilie 2024
Normal cererea de radiere este ultima etapa dupa dizolvare si lichidare si se depune dupa cel putin 15 zile dupa publicarea in M.O. Insa in practica sunt situatii in care nu se mai depune cererea de readiere iar Reg. Com radiaza din oficiu firma care a fost dizolvata si lichidata. Termenul maxim este de 3 ani art. 260 alin. 7 din Legea 31/1990
Dacă în termen de 3 luni de la expirarea termenului menționat la alin. (1), prelungit după caz, oficiul registrului comerțului nu a fost sesizat cu nicio cerere de radiere, registratorul de registrul comerțului, din oficiu sau la cererea oricărei persoane interesate, constată că a expirat termenul legal în care putea fi realizată lichidarea și dispune radierea societății din registrul comerțului.
Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Referitor radiere srl leomi leomi Buna ziua, Va retin atentia in legatura radierea unui SRL al carui asociat unic sunt eu, firma nu are datorii, si stadiul firmei (de pe site-ul ReCom Online ... (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)