Succesiune nefacuta. Apartamentul de partajat este locuit de unul dintre frati. Trebuiesc facute reparatii la acoperisul blocului si de schimbat niste tevi pe coloana apartamentului. Celalalt frate nu comunica sub nici o forma. Cum se poate obtine acceptul efectuarii acestor reparatii necesare, de la celalalt frate si cum se poate obtine plata (cota-parte) de la celalalt frate care refuza orice comunicare? I s-au comunicat avocatului fratelui aceste probleme existente la apartament, dar nici acesta nu raspunde, refuzand chiar sa confirme ca a primit email-ul cu acea notificare.
Presedintele si administratorul au facut un tabel ca sa obtina acordul acestei lucrari, cu persoanele de pe acea coloana.. Doar eu nu am semnat. M-au amenintat (am raspuns mai jos despre amenintari). Au gasit firma care sa faca lucrarea. Problema este la mine caci nu pot fi de acord cu lucrarea deoarece nu am acordul fratelui. Ce pot sa fac in acest caz, deoarece vecinii vor sa faca lucrarea cat mai repede.
hob
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
nu inteleg care e problema de fapt
platiti si semnati pentru inlocuire si cu asta basta
la ce aveti nevoie de acceptul fratelui? va da in judecata ca ati intretinut apartamentul? si sa obtina ce?
atata timp cat locuti acolo si dupa succesiune o sa aveti o parte sau tot ap., e normal sa platiti si intretinerea cladirii
daca refuzati si sunt inundati vecinii, o sa va treziti cu cateva procese si o sa chetuiti inzecit pe reparatii....pe langa ca o sa faceti si succesiunea fortat, asta daca mai doriti mostenirea sau il lasati statului
Va rog, cine sunteti dvs, d-le hob (utilizator)? Sunteti avocat sau unul dintre vecinii mei? Codul civil prevede obtinerea acordului tuturor partilor care se afla in dezbaterea succesorala pentru orice reparatie sau modificari ale apartamentului aflat in partaj. Si plata cotei-parti a fiecaruia. Deci cum puteti sa spuneti ca eu sunt obligat sa platesc orice reparatie, caci nu sunt proprietarul apartamentului. Nu sunt miliardar. De ce sa platesc partea care trebuie platita de frate? Fratele celalalt vrea sa facem succeiunea dar refuza acasta obligatie pt aparatmenul aflat in partaj. Vi se pare corect? As fi dorit un raspuns de la un avocat. Multumesc.
in acest caz, transmiteti asociatiei sa faca reparatiile cu 2/3 din proprietari(legea ii da dreptul asta)(va pune la plata pe lista de intretinere si daca platiti,bine...daca nu tot o sa platiti la un moment dat cu tot cu penalizari si ca plata ma refer la amandoi fratii sau daca e cazul, al unuia dintre frati daca ii revine ap 100%)
mai departe, angajati un avocat pentru ca partajul asta nu o sa-l faceti la notar ci in instanta(atata timp cat nu va puneti de acord asupra mostenirii, doar instanta va poate ajuta)
daca aveti probleme de intelegere acum, cand nici macar nu s-a dezbatut mostenirea......la ce va asteptati cand probabil o sa fiti coproprietar cu 50% din ap.