avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Avem o situatie speciala la bloc ,asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Avem o situatie speciala la bloc ,asociatia compusa ...

Buna ziua Avem o situatie speciala la bloc ,asociatia compusa din doua scari am pus panouri fotovoltaice prin primarie pe scara 1... 30 kw scara 2 50 kw suma este comuna .Cum inpartim aceasta suma legal dar si moral. multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:40, 17 Aprilie 2024
Nu o impartiti deloc, conform legii banii intra in fondul de reparatii.
Articolul 70
(1) Toate veniturile obținute din exploatarea proprietății comune, inclusiv veniturile din dobânzi bancare, aparțin asociației de proprietari.
(2) Veniturile prevăzute la alin. (1) alimentează numai fondul de reparații al asociației de proprietari și nu se plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum și cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, într-un raport afișat la avizierul asociației, și se evidențiază în registrul unic de venituri și cheltuieli al asociației de proprietari.
[ link extern ]
cam complicat.....a fost vreun motiv prin care s-a decis aceasta instalare inegala?
si la ce sume va referiti? cele de instalare sau cele care revin din productia panourilor?

daca e vorba de spatiu(cu toate ca teoretic au aceeasi suprafta terasele celor doua scari)....si legal si moral se imparte conform capacitatii instalate(30kw la prima sca si 50kw la a doua)

daca proiectul a fost de asa natura si nu s-au putut instala egal din cauza limitarilor tehnice, moral era sa puneti in discutie si sa va dati acordul sa se imparta egal.....cum a mai ramas doar partea legala, trebuie sa impartiti per scara, capacitatile instalate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu se discuta despre moralitate, ci doar de temeiuri legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine beneficiaza de tariful unui contract de locatiune? DANNY777 DANNY777 Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari (bloc cu 3 scari) care avem un contract de locatiune pentru antene 3G care sunt instalate pe o singura scara. Imi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt locatar într-o scara.asociatia de prop.are ... Tirlea.Laura.laura Tirlea.Laura.laura Bună ziua, sunt locatar într-o scara.Asociatia de prop.are în evidenta mai multe scări..însă de multa vreme scara noastră a pus la dispoziție ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli zugravire scara de bloc stelistu6 stelistu6 buna ziua , pe o scara de bloc formata din 14 apartamente (13 cu 2 camere si unul cu 3 camere ) si ulterior au fost construite 4 mansarde , s-a hotarat ... (vezi toată discuția)