avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal + CCC ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal + CCC ?

Buna ziua,

Am un salariat (barbat) ce doreste sa intre in CCC deoarece sotia acestuia nu a realizat venituri supuse impozitului de mai bine de 4 ani.
Acesta isi mai poate lua cele 10 zile de concediu paternal + 5 zile zile de la atestatul de puericultura daca el va fi cel ce intra in CCC ???
Cum ar fi corect: sa las sa treaca cele 15 zile lucratoare de concediu paternal urmand ca din ziua a16a sa ii suspend contractul si sa ii dau adeverinta sa mearga sa isi depuna dosarul pt indemnizatie ??

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
Madaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 17 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. da, isi mai poate lua cele 10 zile de concediu paternal + 5 zile zile de la atestatul de puericultura daca el va fi cel care va intra in CCC.

2. Mai bine isi ia cele 15 zile de concediu paternal si apoi intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pana la 2 ani ioana_nt ioana_nt 1.Am un salariat care doreste sa-si ia concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece sotia nu lucreaza.Copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata loriel loriel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai delicata in legatura cu un angajat proaspat casatorit care doreste sa isi ia 1 an CCC. Va expun mai jos, punctual, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal inainte de concediu pentru cresterea copilului IoanDC IoanDC Bună Sotia mea a născut de curand iar impreuna am decis sa intru eu in Concediu pentru Cresterea Copilului pentru ca ea nu poate beneficia, nefiind ... (vezi toată discuția)