avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA în sistem real care a realizat venituri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA în sistem real care a realizat venituri

Bună ziua,
Am un PFA în sistem real care a realizat venituri impozabile nete din activități independente sub 18.000 lei în cursul anului 2023.

Urmează să depun declarația unică și nu sunt sigur cum se prodecează cu CASS-ul. Fiind sub pragul de 6 salarii brute, se achită CASS raportat la baza de calcul, sau nu se datorează nimic pentru anul 2023?
În 2025, când completez declarația pentru 2024 va trebui să achit CASS chiar dacă estimez că voi avea venituri tot sub nivelul de 6 salarii brute?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:56, 17 Aprilie 2024
pt 2023 daca sunteti sub 6 salarii si nu ati bifat CASS anul trecut la estimare nu datorati CASS deloc.
pt 2024 chiar daca sunteti sub 6 salarii veti datora la 6 salarii ( daca nu ati fost salariat , sau nu ati avut venituri din dividende , chirii cel putin 6 salarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia cas si cass se calculeaza la venit brut sau net? eupopescu eupopescu Buna seara! Pe internet sunt articole contradictorii. 1. Contributia CAS si CASS pe 2023 se calculeaza tinand cont de venitul brut, sau de net? 2. ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)