avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura ...

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura de la notariat pe numele meu? Sau trebuie viitorul proprietar sa semeze contractul, fiscalul etc.?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:29, 26 Aprilie 2024
Ok, atunci sunteti bine. Aveti grija la ce obligatii scrie in procura ca aveti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scopul cumpărării nu interesează, nici cine îl va folosi. Pana la vreo alta convenție ulterioara, îl va folosi proprietarul.
Este vorba doar se a reprezenta o persoana la semnarea unui contract de vânzare, pentru ca aceasta nu poate fi prezenta personal. Atât.
Complicam absolut inutil niște lucruri.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scopul tranzactiei este important dpdv al unor simulatii in dauna statului... in general un mandatar nu intreaba „vai, nu care cumva raman cu bunul pe care il iau pentru altul”, ci incearca daca nu cumva „as putea totusi sa am si eu parte din el” sau „as putea avea ceva macar,. o plata, ca eu l-am luat doar”?
Vazand asta, incercam sa aflu ceva despre tranzactie. Nu stim in plus nimic insa. :D
Este fie o tranzactie imaginara, fie e altceva la mijloc, cert este ca persoana care ni s-a adresat nu ne-a dezvaluit intreaga situatie. UNeori, ceea ce lipseste ar putea intoaarce situatia.
Pentru cultura generala sau ca va sa fie mandatar, lipsesc date din problema si asa nu se poate analiza o speta juridica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai tocmai: se vrea o vânzare. Iar la vânzare se achita un impozit către stat.
Deci dacă actul nu ar fi vânzare, ci altceva...simulat (?), cu ce ar prejudicia statul?
Și nu, scopul nu interesează pe nimeni. Dacă eu îmi cumpar o casa, care prevedere legala ma obliga sa specific în ce scop am achiziționat-o?
Remunerația mandatarului se convine cu mandantul, sens în care mandatul e gratuit sau nu.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
raluk0207, utilizator
Da, se poate semna tranzacția prin mandatar.

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
nulitatea absoluta a procurii de vanzare teren ???? lilino lilino domnule avocat am cumparat un teren de la o persoana care avea procura de vanzare pentru terenul respectiv. =D> dupa un an de zile fosti proprietari au cerut ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)