avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard între casă și curtea vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard între casă și curtea vecinilor

Bună ziua!

Vin cu o întrebare legată de un gard între vecini. Contextul e următorul: bunica mea a avut un teren mai mare, pe care ulterior l-am împărțit în 2, pe o jumătate și-a făcut casă, grădină, anexe etc. și pe cealaltă a lăsat pășune. După ce ea a mai îmbătrânit și nu a mai putut ține animale, a decis să-i de-a partea de pășune unei nepoate, care în cele din urmă a rupt legăturile cu familia și a vândut terenul primit. Acum, problema e că bunica are canalizarea făcută pe fostul teren, și parte din clădiri țin hotar. Când s-au făcut măsurătorile, bunica a mers pe încredere și s-a gândit că vara mea o să-i lase ca un metru după casă, că să-și poată face un gard, să aibă acces la scurgere, însă asta nu s-a întâmplat. Acum vecinii (care inițial ziceau că sunt de acord cu gardul) nu sunt foarte încântați de ideea de a li se lua 60 de centimetri din teren, și nu știm ce e de făcut. Am legal dreptul de a construi acel gard că să delimiteze casa și magazia de curtea lor (mi se pare normal sa pot vărui sau repara zidul fără să am nevoie sa intru la vecini)?

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Servituti, sant comun Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Referitor la servituti, as avea o intrebare. Situatia din teren este urmatoarea. Am o curte care da in strada, inspre strada este inchis cu gard ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)