avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, am avut un contract de credit cu un ifn, nu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, am avut un contract de credit cu un ifn, nu s-au mai ...

Buna ziua, am avut un contract de credit cu un ifn, nu s-au mai platit ratele o vreme, dupa care, in luna decembrie am achitat integral creditul. Am primit adeverinta de lichidare din care rezulta ca nu mai exista niciun sold restant. Ulterior, dupa 2 ani, am primit instiintare de executare silita, poprire pe salariu, in care scrie asa: "suma compusa din xx lei reprezentand si xx lei cheltuieli de executare silita". Pentru prima suma nu am nici o explicatie de unde rezulta. Mai mult decat atat, in instiintarea de poprire primita, numarul contractului de credit este diferit de cel pe care il am la ifn. Am sunat sa cer explicatii bancii, explicatiile fiind ca numarul de dosar este defapt cel al dosarului de executare (desi scrie foarte clar ca este numarul contractului de credit) si ca datoria a fost platita in luna decembrie dar ei in noiembrie au dat dosarul la executor. Intrebarea mea este, de ce s-au mai incasat banii daca dosarul a fost dat mai departe la executor, si nu am fost instiintata in niciun fel de acest lucru, pentru a lua legatura cu executorul. Credeti ca prin contestare, as avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:44, 19 Aprilie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie neaparat sa faceti contestatie la executare. Pot fi mai multe explicatii ale acestei erori insa cea data de ei mi se pare foarte subreda pentru ca ar fi trebuit sa fi primit de muuuult o somatie de la executor, imediat dupa ce zic ei ca l-au dat pentru executare silita. Daca nu faceti contestatie la executare nu aveti cum sa rezolvati problema si veti ramane cu datoria. Intre explicatiile erorii poate fi si aceea ca cineva de la IFN a falsificat un contract de credit (nu e primul caz) sau ca au incurcat ei dosarele cand le-au dat pentru executare silita, ori ca nu au evidentiat in dosar plata facuta de d-voastra. Multe si nu are rost sa speculam. Faceti contestatie, vor fi obligati sa depuna actele si veti vedea.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~