avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocul in care locuiesc nu are asociatie. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocul in care locuiesc nu are asociatie. Administrarea este ...

blocul in care locuiesc nu are asociatie. Administrarea este facuta de unul din locatari, care plateste utilitatile in nume propriu, ca persoana fizica. Este legal acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:16, 22 Aprilie 2024
Da, este legal (adică nici o lege nu interzice așa ceva) . E un sistem simplificat, față de de asociația de proprietari, nu presupune birocrație, se bazează pe încredere și pe codul civil. Sunt localități în care funcționează, majoritar, de ani de zile, un astfel de sistem.

Asociatia de proprietari nu e obligatorie, e liber consimtita.
sam 07 a scris:

blocul in care locuiesc nu are asociatie. Administrarea este facuta de unul din locatari, care plateste utilitatile in nume propriu, ca persoana fizica. Este legal acest lucru ?



Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
latka, moderator
Art.104. - (1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei
legi, asociaţiile de locatari din condominiile ale căror unităţi de proprietate
individuală au fost dobândite în proprietate în condiţiile legii şi care nu au
fost reorganizate în asociaţii de proprietari au obligaţia să se reorganizeze în conformitate cu prevederile prezentei legi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@vali m
Nu ati inteles, nu exista nici un fel de asociatie, nici macar cea de locatari. Legea asociatiilor de proprietari nu se aplica aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociatie de locatari poate sa angajeze ? valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua! O asociatie de locatari poate sa angajeze ? Trebuie sa schimbe certificatul de inregistrare? Nu gasesc Legea dupa care functioneaza. Multumesc! (vezi toată discuția)
Detin un apartament într-o cladire scoasa la licitație de primarie ... elenutza4321 elenutza4321 Detin un apartament într-o cladire scoasa la licitație de primarie acum 2 ani.Acum am primit notificare de la primărie ca asociatia de locatari trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Infiintarea asociatiei de proprietari a devenit obligatorie ? latka latka Nu sunt foarte sigur, dar fata de vechea lege, acum a devenit obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari ? Nu cred ca am gasit ceva similar in legea ... (vezi toată discuția)