avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, lucrez la o firma de 3 ani cu contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, lucrez la o firma de 3 ani cu contract de 8 ore ,și ...

Bună ziua, lucrez la o firma de 3 ani cu contract de 8 ore ,și acum câteva zile am aflat ca de fapt am fost pontata câte 5, zile pe luna , ce poate pati angajatorul, îmi mai pot recupera vechimea pentru pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 29 Aprilie 2024
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. ITM va cerceta cazul dvs. si va dispune masuri obligatorii pentru angajator.
Ce salariu ati incasat lunar, pentru cate ore de lucru efectuat ?
Si in restul zilelor cum ati fost pontat ?
Nu am fost pontata deloc. Eu lucrez 8 ore pe zi.. și în unele luni am fost pontata 2 zile în unele 5 . Și când a venit sa discutam a zis ca nu am cei face ca durează 5 ani și nu îmi convine... este adevărat?

Am încasat 2000 lei lunar ..uneori ii baga pe card , alteori mii dadea in mana ..la program de 8 ore pe zi am contractul la 8 ore perioada nedeterminata , dar ea ma pontat 2 zile pe luna și alteori 5 zile, a zis ca nu ii pot face nimic, chiar nu poate pati nimic?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O puteti actiona in judecata , daca aveti dovezi ca ati lucrat zi de zi.

Pontajul cum este efectuat , condica de prezenta sau fisa de pontaj?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
am avut fisa de pontaj in primul an atat ..dupa care nu a mai adus și nici condica...noi lucram la o spălătorie self service ca personal curățenie și întreținere .pus detergent și tot ce trebuie facut ...și lucrez 2 zile cu 2 libere de la 8:00 la 20:00 și în iunie sunt 4 ani de când lucrez aici ,
dar abia acu 2 săptămâni am mai auzit despre un caz asemănător și am zis sa vad și eu dacă e ok ...vă mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Administrator nou ContSters98549 ContSters98549 buna ziua, vreau si eu o lamurire,suntem un punct de lucru si de 3 luni avem un nou administrator,care de cind a venit urmareste doar interesul lui,adica el ... (vezi toată discuția)
Zile libere IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna ... (vezi toată discuția)