avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță. ...

Buna ziua

Va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță. Bunica mea dintr o comuna din judetul Suceava a decedat în 2021. Mama mea este singura moștenitoare, bunicul meu fiind decedat mai demult iar mama mea este singura la părinți. Bunica aavea o casa cu gradina si curte de 3600 mp. La succesiune, mama mea a aflat că de fapt nu poate face succesiunea pentru că îi lipsesc 1000 de mp din acte care nu ar figura pe numele bunicii mele. Acea bucata de gradina nu se știe pe numele cui este dar se pare că altcineva a vrut să i ia bucata de gradina și nu are nici o informație cine ar putea fi persoana respectiva. a fost din la Oficiul de Cadastru din Suceava și acolo nu a găsit nici o informație referitoare la bucata de pământ care îi lipsește fin acte.
Acum mama mea ar vrea sa vândă ( sunt cumparatori) și nu știe ce trebuie făcut pentru a obține dreptul de a vinde fara bucata de pământ care îi lipsește. Trebuie făcut un nou cadastru?


Mulțumesc anticipat

O zi buna
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 08:51, 21 Aprilie 2024
Acea bucata de gradina nu se știe pe numele cui este dar se pare că altcineva a vrut să i ia bucata de gradina și nu are nici o informație cine ar putea fi persoana respectiva.

Buna ziua, Totusi de unde rezulta informatia ca „se pare că altcineva a vrut să i ia bucata de gradina”?
Altcineva cine? De unde stiti ce exista cineva? Poate nu exista cineva.
Când spuneți că lipsesc din acte vă referiți la faptul că suprafața grădinii este mai mare cu 1000 de mp și nu are acte pe acel teren, sau are acte și nu are terenul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate alexiastefania alexiastefania Buna ziua! Bunicul meu detine o proprietate de circa 1600-1700 mp, formata din curte, casa, gradina. El nu detine acte de proprietate, dar are rol în ... (vezi toată discuția)
am dreptul la mostenire...??? kala kala Buna,ma numesc Calin si vreau sa stiu daca am dreptul la parte din mostenirea verisorului bunici mele . Pe scurt, acest var al bunici care este decedat la ... (vezi toată discuția)