avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ...

Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ar trebuii sa completez prin care sa arate ca nu mi abandonez copiii, țin sa menționez ca sunt cununata civil cu tatăl copiilor având împreună doua fetite una 3 ani jumate respectiv 1 an și 4 luni . Ruptura relației a început de o perioada bună timp în care existau doar certuri din anumite motive, consumul de alcool și neatenția pe care o oferea au dus la decizia mea de a pleca , dar fără copii pentru ca eu nu am condiții pentru o buna creștere a copiilor și as vrea sa muncesc pentru a face aceste condiții și după sa mi iau copiii . Dar as vrea sa știu cum as putea sa fac sa plec de la soț dar fără ca el sa ma bage la abandon
Cum sa lasi copiii asa mici in grija tatalui alcoolic??..Mai bine mergeti la un centru pentru ocrotirea mamelor aflate in dificultate si va ajuta ei pana reusiti sa va gasiti un loc de munca si sa stati alaturi de copii. Daca plecati fara copii NICIODATA nu veti reusi sa le stergeti asta din suflet.
Buna seara,

Puteti parasi locuinta comuna cand doriti dumneavoastra, desigur, preluand copiii cu dumneavoastra.

Nu este necesara instiintarea sotului, la momentul plecarii, nesavarsind infractiunea de abandon de familie.

Dupa ce are loc mutarea efectiva, il puteti instiinta pe sotul dumneavoastra unde v-ati stabilit resedinta, in vederea vizitarii minorilor.

Daca, insa, ii lasati in grija sotului, acesta va avea sanse mai mari, cand instanta de tutela va stabili locuinta minorilor, conform art. 400 din Codul civil.

Preluati copiii cu dumneavoastra, avand in vedere problemele pe care le prezinta sotul ,legate de consumul de alcool.

Totodata, acesta trebuie sa isi exprime optiunea ca minorii sa aiba locuinta stabilita la dansul, altminteri, acestia pot ajunge in plasament, in cadrul institutiilor de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din domiciliu cu copiii se considera abandon? Ionica04022013 Ionica04022013 Buna ziua. Sunt casatorita de 4 ani, eu avand o fetita dintr-o relatie anterioara pe care tatal de alta nationalitate nu a recunoscut-o. Cand m-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu - urmari motiv motiv Daca dupa o cearta zdravana (in care au fost de fata si parintii mei si parintii lui) am decis sa iau copiii si sa plec la mama, se poate considera ca am ... (vezi toată discuția)
Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)