avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertizele toxicologice pot fi efectuate de către ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertizele toxicologice pot fi efectuate de către Inml la cererea ...

Expertizele toxicologice pot fi efectuate de către Inml la cererea persoanelor interesate sau doar la cererea organelor judiciare? În drept, Hg 774/2004, og 255/2000, og 1134/2000.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 24 Aprilie 2024
Contracost, persoanele interesate pot apela la IML conform prevederilor OG nr. 1134/ 2000,
-art. 2 (1) Instituțiile de medicina legală asigura servicii de medicina legală în mod permanent, printr-un program de activitate menit să asigure accesibilitate - zi și noapte -, precum și printr-un program de lucru cu publicul pentru zilele de lucru.
nu;expertizele medico-legale se efectuează doar la cererea organelor judiciare. Referitor la anumite analize -este alta discutie; in acest caz se elibereaza un buletin de analiza toxicologică.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
Ankkat, utilizator
Sa nu confundam expertizele medico-legale (pot fi cerute de catre organul judiciar - parchet, politie, instanta) cu determinari toxicologice (alcoolemie) care pot fi cerute de persoane fizice pentru ele insele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un angajator sa ceara inml ca persoana interesata sa afle ... Alinab01 Alinab01 Poate un angajator sa ceara Inml ca persoana interesata sa afle care este alcoolemia angajaților sai? Ce fel de act solicita, expertiza medico legala sau ... (vezi toată discuția)
Inml poate elibera buletin de analiză toxicologică ( de ex ... Alinab01 Alinab01 Inml poate elibera buletin de analiză toxicologică ( de ex alcoolemia) la cererea persoanei interesate și nu doar expertiza medico legală prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)