avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume dupa eliberarea certificatului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume dupa eliberarea certificatului de casatorie

Buna seara.
In urma cu 4 luni eu si sotul meu ne-am luat starea civila in strainatate.La acel moment, nimeni de la primarie nu ne-a intrebat daca vreunul dintre noi vrea sa-si schimbe numele de fam(aici nu e foarte des intalnita schimbarea numelui dupa casatorie :) ).Dorind totusi sa-mi iau numele sotului am intrebat in stanga si-n dreapta.Am primit raspunsuri de genul: cand te duci la ministerul de externe va vor intreaba de schimbarea numelui, cand te duci la ambasada sa-ti intregistrezi certificatul de casatorie te vor intreba de schimbarea numelui...Intrebarea este, in Romania putem face acest lucru? daca da, ce anume trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:14, 3 Februarie 2010
Da, aveti aceasta posibilitate.
Gasiti informatiile necesare aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume luiza44 luiza44 Doresc sa va intreb cum sa procedez? In urma divortului am ramas cu numele fostului sot au trecut 10 ani de la divort eu nu mai doresc sa port numele lui ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in urma casatoriei intre un cetatean roman si un strain oficiata in strainatate Andrei Chirica Andrei Chirica ma casatoresc in italia cu o cetateana colombiana, cand am depus toate actele ne-am trezit cu surpriza ca ei nu permit schimbarea numelui de famile, deci ea nu ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)