avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri in urma unei vatamari corporale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri in urma unei vatamari corporale

Buna ziua,

Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma caruia am suferit 3 leziuni la mandibula. Am fost internat in spitalal 3 zile pentru operatie si refacere. Am fost la medicina legala pentru a mi se emite un certificat medio legal saptamana viitoare.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru obtinerea unei despagubiri si cum este cel mai bine sa actionez pentru a castiga procesul fara caz penal.
Nu cred ca veti merge la inchisoare dar daca se mai repeta asa ceva nu se va stii.
Buna seara.
Am si eu o problema similara,numai ca la mine au fost vreo 4-5.
Am primit zeci de pumni,fara sa dau vreunu,doar le-am zis ca nu vreau scandal si ca nu vreau sa ne batem.Acum scriu din spital,am dubla fractura de mandibula,cucuie in cap si o coasta fracturata.O sa fac maine operatie cu suruburi pentru ca sarma nu au avut si a trebuit sa mi le achizitionez la pretul de 810 ron.Bani sunt destui cheltuiti,doctori anestezisti etc,pe care nu poti sa ii arati in instanta.
Am o intrebare,daca intru cu ei in instanta,voi putea cere pe langa daune materiale si cele morale?Ca eu aici mor de durere si de chinuri,si e cumplit sa stai internat in conditiile astea..plus ca ma retine de la facultate,unde nu e o joaca.Si in plus trebuie sa stau la recuperare,cateva sapt,sa mananc ce pot cu paiu,bine ca si acum mananc la fel,si e groaznic.
Am inteles ca o sa imi dea peste 60 zile ingrijir,ce pot face cu ele,ce imi recomandati?
Martori pt proces sunt destui,e si filmat totul,unii dintre ei au dat declaratie ca au fost vinovati...Astept un raspuns,o seara placuta tuturor
In primul rand ,va urez insanatosire grabnica.
In primul rand ,in acest moment,fie prin cineva,din familie,fie prin avocat,daca nu ati formulat,formulati plangere penala in termen de 2 luni de la cunoasterea celor ca v-au batut.
Daca aveti posibilitati,angajati un avocat care sa o formuleze in acest termen.
Daca plangerea a fost deja formulata,trebuie sa asteptati pana la la iesirea din spital, apoi sa mergeti la INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal,in functie de diagnostic si de actele medicale privind ingrijirile dvs
In urma concluziilor ce vor fi inserate in acesta ,se va stabili incadrarea juridica pentru cei vinovati de lovirea dvs.
Va sfatuiesc ca dvs., familia sa pastrati toate chitantele si documentele de transport ,retetele pentru a dovedi orice sume de bani cheltuite cu ingrijirea si cu refacerea dvs
Toate acestea vor face dovada despagubirilor civile pe care urmeaza sa le solicitati de la cei vinovati,prin constituire de parte civila.
Tot in aceasta calitate ,puteti formula si cerere pentru daune morale,care reprezinta "costul" suferintei dvs.
Va urez inca o data sanatate si succes !
Va multumesc.Deci ei pot raspunde si penal daca mai dau si daune morale?Daca ar fi sa ma inteleg cu ei ca sa nu mai depun plangere nici pt 100.000 eur nu as renunta.E groaznic aici.Multumesc inca odata pt sfaturi si urari,toate cele bune
Raspunderea penala pentru fapta este una,raspunderea civila este alta,dar in ambele situatii trebuiesc probe care sa dovedeasca,in primul caz,culpa,iar in al doilea caz,cuantumul despagubirilor si suferinta produsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)