avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cine trebuie sa contracteze montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cine trebuie sa contracteze montarea de repartitoare ...

Buna ziua,
Cine trebuie sa contracteze montarea de repartitoare de caldura ? Asociatia de proprietari sau proprietarii de apartamente ?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 19:46, 23 Aprilie 2024
Proprietarii de apartamente vor fi amendati :
www.avocatnet.ro/articol_668...

"De asemenea, ANRE reamintește că proprietarii de apartamente în blocuri au obligația montării de repartitoare până la finalul acestui an. Legea prevede, mai precis, că, în cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, este obligatorie montarea de către proprietari/ locatari a repartitoarelor de costuri. Obligația montării de repartitoare a fost stabilită fără a face distincție între tipurile clădirilor în care acestea sunt montate, adică dacă sunt reabilitate termic sau nu.

în ghid este subliniat faptul că, dacă nu respectă termenul până la care trebuie să-și monteze în locuințe repartitoare, respectiv finalul acestui an, proprietarii de apartamente vor risca amenzi de până la 1.000 de lei."
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, moderator
Deci daca nu contractez sinstalarea de repartitpare in calitate de proprietar voi fi amendat, corect ?
Asociatia de proprietari prin adunarea generala stabileste daca vor sau nu sa instaleze repartitoare.
Aplicarea legii a fost amanata de 6 ori pana acum asa ca stati linistiti ca oricum platit mai putin fara repartitoare decat cu. repartitoare.
Un proprietar nu isi poate pune repartitoare singur ca nu are de ce . Ele repartieaa caldura blocului in functe de anumiti factori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt condițiile legale și procedura de renunțare la repartitoarele de căldură? Teodora.t Teodora.t Bună ziua. Pe scara blocului în care locuiesc s-a luat decizia să renunțăm la repartitoarele de căldura (au semnat cel puțin 50%+1 din locatari). ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)