avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua. Am o rugăminte cine mă poate ajuta ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua. Am o rugăminte cine mă poate ajuta lămuri. Am înființat ...

Buna ziua. Am o rugăminte cine mă poate ajuta lămuri. Am înființat Asociația Ortodox Sf Împărați Constantin și Elena Bacău. ONG. Am birou pe Str lalelelor Nr 2 A Bacău. Eu locuiesc în oraș Bacău cu chirie într-un apartament. La spatiu birou plătesc chirie. La apartament plătesc chirie.
Întrebarea mea ar fi următoarea.
As vrea sa desființez biroul din strada lalelelor sa nu mai plătesc chirie acolo și să mut actele documentele aici unde stau eu cu chirie.
Cum trebuie sa procedez corect.
Se poate că documentele de la ong sa le iau cu mine in apartamentul in care locuiesc cu chirie.
Ce pași trebuie urmați.
Va rog frumos daca se poate datini un răspuns. Va mulțumim pentru înțelegere
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:23, 9 Mai 2024
In principiu puteti declara sediul ONG-ului acolo unde locuiti daca proprietarul e de acord sa se faca contract de comodat ( nu vad de ce nu ar fi de acord, daca precizati in contract ca nu veti desfasura activitate la acel sediu - a tine acolo niste documente sau ca dvs. intrati pe calculator de acolo pt a rezolva conrespondenta ONG-ului sau a da niste telefoane sau ca cititi ceva documente nu e desfasurare de activitate in sensul legii) si atunci nu e nevoie de acord vecini sau asociatie de proprietari chair daca e un apartament de bloc. Sau puteti sa inregistrati la ANAF ca sediu secundar al ONG-ului spatiul unde locuiti - dar la fel va trebuie acceptul scris - ca si contract de comodat - al proprietarului, si sa il declarati ca domiciliu fiscal ca atunci puteti tine acolo si actele contabile nu mai trebuie tinute sa sediul social.... Unori prprietarii sunt reticenti ca isi inchipuie ca au ceva riscuri sau dezavantaje daca se declara un sediu principal sau secundar de ONG dar daca li se explica si e un contract bine facut, care le permite inclusiv denuntarea unilaterala cu un preaviz scurt, nu ar avea de ce sa refuze.....

~ final discuție ~