avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! V-as fi recunoscatoare daca si de data ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! V-as fi recunoscatoare daca si de data aceasta m-ati ...

Buna ziua!
V-as fi recunoscatoare daca si de data aceasta m-ati ajuta cu un raspuns!
Noi, colectivul sectiei pediatrie din cadrul unui spital municipal,avem un spor de 15% pt conditii deosebite
Dat fiind faptul ca sectia noastra trateaza si pacienti cu boli contagioase am inaintat domnului manager o cerere de solicitare a unui spor de contagiozitate.
Cererea a fost respinsa citez:" pentru personalul Sectiei Pediatrie, va comunicam ca in conformitate cu prevederile HG nr.153/2018 sporurile pentru conditii de munca se acorda în buza buletinelor de expertizare emise de Directia de Sanatate Publica pentru fiecare loc de munca si nu se pot acorda cumulat aceleeasi persoane."
Nu dorim un alt spor, pe langa cel de 15%,noi dorim majoararea sporului existent.
Va rog, spuneti-mi,in baza carei legi(daca exista) noi putem solicita MAJORAREA sporului si nu un alt spor?
Sau cum ar trebui formulata noua cerere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 23 Aprilie 2024
Nominalizarea personalului care beneficiază de spor pe locuri de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare se stabilesc de ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de unitate/sindicatelor afiliate la o federație reprezentativă pe grup de unități/sector sau, după caz, a reprezentanților salariaților, în limita prevederilor din Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Sănătate și asistență socială"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor arhivar stefania10 stefania10 Sunt angajata ca secretara cu studii medii cu responsabilitati de arhivar. Am urmat si un curs in acest sens. Pot beneficia de spor de arhiva sau nu? (vezi toată discuția)
Spor pericol registrator medical upu Olirox Olirox De ce incepand cu luna aprilie 2018 sporul de pericol a fost tăiat registratorului medical care lucrează în UPU in aceleasi conditii in acelasi spatiu cu ... (vezi toată discuția)