avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie cetățean roman și cetățean american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie cetățean roman și cetățean american

Bună ziua!
Am o întrebare referitoare la căsătoria dintre o cetățeană româncă și un cetățean american.
Am consultat mai multe site-uri cu privire la actele necesare și încă suntem nedumeriți referitor la actele necesare și cum procedăm sa le traducem.
Mai mult decât atât, orașul în care locuim în prezent cu chirie și unde este el înregistrat cu permis de ședere nu este locul unde am domiciliul în buletin. Mai multe surse specifică faptul că ar trebui efectuată căsătoria la primăria de care aparține cetățeanul roman, în acest caz eu. Însă cum am adresa în mediul rural, să aduc translator pentru ceremonie și să înregsitrez acolo pare destul de costisitor. (Recent am fost la secretariatul de acolo pentru un certificat de naștere nou pentru că cel vechi fusese plastifiat și din păcate nu știau inițial nici faptul că puteam prin corespondență să îmi iau certificatul de naștere de la ei, eu fiind născută în altă parte. Din incompetenta, au încercat sa ma trimită în alte părți și sa scape cât mai repede de mine spunându-mi că nu mă pot ajuta. Nu încerc să dramatizez, însă în condițiile în care procesul pentru a obține un certificat nou de naștere ar trebui sa fie destul de simplu, nu sunt tocmai sigura dacă ma pot încrede sa oficiem căsătoria civilă acolo, mai ales în condițiile în care procesul este mai complicat pentru că el nu este cetățean roman sau dintr-un stat UE.)
Am găsit o alternativă care ne lasă să combinam căsătoria civilă și luna de miere în Gibraltar, însă nu știu cât de ușor se poate legaliza ținând cont că Gibraltar nu face parte din Uniunea Europeană, iar la primăria de care aparțin și unde ar trebui să înregistrez căsătoria am avut așa cum am mai spus surprize neplăcute, iar căsătoria ar trebui tot acolo transcrisa.
Am putea avea ceremonia civila în orașul în care locuim momentan, doar în baza faptului că permisul lui de ședere este înregistrat aici?
Am citit pe internet ca se pot face excepții de la regulă, însă nu știu dacă este posibil în aceste condiții.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 19:40, 23 Aprilie 2024
Căsătoria se poate încheia și în orașul în care locuiți efectiv. Potrivit art. 279, alin. (2) Cod civil, prin excepție, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofițer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau își au reședința viitorii soți, cu obligativitatea înștiințării primăriei de domiciliu sau de reședință a viitorilor soți, în vederea publicării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american in romania SimonaD. SimonaD. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lista completa a actelor necesare casatoriei cu un cetatean american in Romania, atat pentru mine cat si pentru el va ... (vezi toată discuția)
Casatorie in republica moldova olteanu1978 olteanu1978 Buna seara! Am dat cu capul in ,,tavan\'\' daca pot spune asa, nu pentru ca vreau sa ma insor, mai degraba pentru birocratia cu care ma confrunt. Am cunoscut o ... (vezi toată discuția)