avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/custodie Germania sau Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/custodie Germania sau Romania

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.

Locuiesc impreuna cu sotia si copilul minor, sub 5 ani, in Germania.
Eu doresc sa ne mutam si sa locuim in Romania, iar sotia doreste sa ramana cu el in Germania. Nu pot sa o fac sa se razgandeasca. Nu am discutat cu ea de divort.
Daca as introduce actiune de divort in Germania, copilul ar ramane probabil cu ea in Germania, eu nedorind sa mai raman aici.
Ipoteza
Daca as veni cu familia in vacanta in Romania, iar apoi eu as confisca pasaportul si as introduce actiune de divort in instanta din Romania, ce ar putea face sotia? Ar putea primi in vreo actiune de urgenta dreptul de a pleca cu minorul? As putea fi eu acuzat de ceva? S-ar putea taragana destul de mult procesul astfel incat sa treaca cateva luni si custodia copilului sa fie judecata de o instanta din Romania?

Eu imi doresc custodie comuna, chiar minorul sa stea cu mama, dar sa locuiasca in Romania.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Divort-ancheta sociala !! Dragos_75 Dragos_75 Buna ziua. Sunt la inceputul unui divort...inca nu am primit primul termen si as dori cateva informatii daca se poate! Momentan atat eu cat si sotia suntem in ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal in strainatate, cu minor webarp webarp Buna ziua, Locuiesc de 5 ani cu sotia in Germania si avem un copil de 4 ani, nascut si crescut aici. Copilul isi petrece 80% din timp cu mine, sotia fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea ... Sorin Petre Sorin Petre Buna ziua! Va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea banale dar chiar nu stiu cum si ce sa fac. Locuiesc in UK cu sotia si cei doi copii minori iar ... (vezi toată discuția)