avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită persoana fizica

Buna ziua, in 2016 am avut un contract incheiat la vodafone pe persoana fizica si am ramas cu o datorie de 7000 lei. Recent au vandut creantele catre INVESTCAPITAL LTD si m-au dat in judecata. Pot pune poprire pe conturile personale daca nu sunt angajat ? Ce pot face in acest sens ? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
VladP, administrator
Conturile bancare pot fi blocate, si executati/popriti banii din cont.
Imobil, masina, terenuri............, aveti'?

7000 lei e o suma cam mare si vor insista cu executarea.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Buna seara.
În niciun caz nu mai au dreptul legal in vederea solicitarii executarii silite.
Trimiteti o intampinare catre instanta care va judeca cazul, in care invocati prescriptia .

Art 2517 Termenul general de 3 ani | Codul Civil

Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită | Codul de Procedură CivilăArt. 706. -
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Cu alte cuvinte, datoria este total prescrisa conform legii si nu mai aveti vreo obligatie legala de a achita acea suma. Mare atentie deoarece instanta care va judeca cazul nu se poate sesiza din oficiu ca creanta este prescrisa ci trebuie sa trimiteti dumneavoastra o intampinare.
Multumesc de raspuns, Am nevoie de un avocat pentru a face acea intampinare ?
d75531836 a scris:

Multumesc de raspuns, Am nevoie de un avocat pentru a face acea intampinare ?


Nu, intr-un proces civil va puteti reprezenta si singur. Gasiti pe internet model de a formula o intampinare, pe care o completati cu datele dumneavoastra si invocati articolele mai sus precizate de mine in care solicitati instantei sa respinga cererea de valoare redusa sau ordonanta de plata solicitata de reclamant ca fiind implinit termenul legal in care puteau sa ceara executarea silita.
Intampinarea trebuie trimisa in 2 exemplare, unul pentru instanta si altul pentru reclamant, xeroxate si semnate, trimise prin posta cu confirmare de primire sau depuse direct la judecatoria care va judeca cazul.

In cazul in care nu va pricepeti in a redacta respectiv completa intampinarea, atunci este recomandat sa apelati la cineva care are cunostinte sau e avocat.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Intervenirea prescriptiei Sever Simion Sever Simion Va rog, puteti sa ma ajutati cu un temei legal pentru o cerere de constatare a prescriptiei datoriilor (3 ani) ? Cum sa exprim corect fata de judecator aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)