avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare construirii unui duplex
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare construirii unui duplex

Acte necesare construirii unui duplex
Daca doua persoane sunt proprietari ai unui teren, si doresc sa construiasca un duplex, cum procedeaza cu certificatul de urbanism si cu autorizatia de construire? Scot fiecare dintre ei cate un certificat de urbanism si cate o autorizatie de construire? sau doar un singur certificat de urbanism pe numele ambelor persoane? si o singura autorizatie de construire? Iar dupa ce casele sunt construite se face intabularea separat? Se doreste ca de la inceput fiecare sa fie proprietar pe o unitate a duplexului.Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Valentin3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:31, 26 Aprilie 2024
In acest caz incepeti prin a imparti terenul Valentin3 a scris:
Se doreste ca de la inceput fiecare sa fie proprietar pe o unitate a duplexului.
Daca este un singur teren, un singur certificat. Daca sunt doua terenuri, atunci doua. Daca vor de la bun inceput sa stie care si cum, impart de la bun inceput. Totusi, depinde de marimea terenului si limitele in zona.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie duplex cumatru cumatru Salutare. Doresc sa-mi construiesc un duplex impreuna cu sora mea. Intrebarea e cum pot face ca toate actele sa fie din start pe ambele persoane: - eu ... (vezi toată discuția)
Transferul, transmiterea autorizatiei de construire impreuna cu terenul Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea ... (vezi toată discuția)