avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma

Bună seara! Fratele meu a înființat o firma pentru transport marfa în toamna anului trecut,acesta a decedat anul acesta în martie...cum se poate închide aceasta firmă? Ce trebuie făcut?
El era singur,nu avea asociați, era manager , va rog sa ma ajutați ,nu știu cum se procedează! Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 30 Aprilie 2024
L31/1990 art 229
(1) Societățile în nume colectiv sau cu răspundere limitată se dizolvă prin falimentul, incapacitatea, excluderea, retragerea sau decesul unuia dintre asociați, când, datorită acestor cauze, numărul asociaților s-a redus la unul singur.
Și trebuie făcută vreo cerere undeva anume? Cine sa facă demersurile ?

Evellyn a scris:

Bună seara! Fratele meu a înființat o firma pentru transport marfa în toamna anului trecut,acesta a decedat anul acesta în martie...cum se poate închide aceasta firmă? Ce trebuie făcut?
El era singur,nu avea asociați, era manager , va rog sa ma ajutați ,nu știu cum se procedează! Va mulțumesc!

Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunilor privind radierea urmare dizolvării şi lichidării SNC, SCS, SRL şi SCA (deces - art. 229 şi art. 230 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare)
[ link extern ]

~ final discuție ~