avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie-drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie-drepturi

buna ziua, acum cativa ani eu si concubinul ne am luat un teren (pe numele parintilor lui) la care noi am participat cu jumate, parintii lui cu jumate . Practic eu 1/4. Prin urmare, parintii lui ne au donat cota parte terenul noua, iar constructia casei urmeaza sa fie conceputa dar la terminarea acesteia cotele vor fi diferite. Daca o sa ne despartim..terenul cum va fi impartit..mi se vor lua drepturile asupra lui? se poate ataca actul acesta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:35, 27 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu contractul la un avocat, asa ar fi cel mai bine ca sa stiti cum procedati nu doar cu contributia la casa, dar si cu asigurarea dovezilor contributiei.
Casa si terenul au sigur legatura, insa cum anume, nu va pot spune, caci e posibil ca dv. sa fi deviat de la prezumtia legala prin acel act. Or ce scrie acolo eu nu stiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune cu probleme camylungu camylungu Buna ziua si felicitari pentru initiativa dumneavoastra, care este de mare ajutor pentru multe persoane. Ma aflu si eu in situatia delicata a partajului ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Laura- Laura- Buna ziua, Am o intrebare despre deschidera succesiunii in instanta pentru sotul meu decedat in 2005. In timpul casatorii am cumparat impreuna cu sotul meu ... (vezi toată discuția)