avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cere taxa pentru eliberare adeverinta Anexa 6 legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cere taxa pentru eliberare adeverinta Anexa 6 legea pensiilor. Bună ziua. Am solicitat adeverință venituri Anexa 6 noua lege ...

Bună ziua. Am solicitat adeverință venituri Anexa 6 noua lege a pensiilor unei companii unde am lucrat acum 20 de ani, companie care încă este activa. In prezent are 2 angajați. După îndelungi rugăminți și piedici pe motive hilare ca nu au arhiva, ca să refac cererea, ca nu știe sa completeze, ca documentele, Statele de plata sunt vechi și șterse, ca veniturile din documente sunt mai mici decât în cartea de munca și ca e în defavoarea mea sa-mi dea adeverință, acum angajata respectiva, care e de fapt unica din firma m-a sunat pe whatsapp si-mi cere 300 de roni ca să mi-o dea. Zice ca asa a hotărât consiliul de administrație si-mi da chitanta. E legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 27 Aprilie 2024
Legea 263/2010
art. 161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
...
Mulțumesc pentru raspuns domnule Cornel Vasile.
Pentru ca mi-au condiționat predarea adeverintei numai dupa plata acestei taxe, am fost sfatuita sa achit după care sa reclam la ANAF și la Ministerul Muncii. Nu vad de ce ași face asta cata vreme e ilegală practica. De ce as sta eu sa-mi pierd timpul cu asa ceva și de ce sa platesc acești bani dacă legea spune clar ca acest serviciu e gratuit? Nici nu sunt sigura ca-mi voi recupera banii. Ce ma sfătuiți? Cum sa-i determin sa-mi dea adeverință fără sa se ajungă la asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deuneti sesizare la ITM/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea perceperii taxei pentru eliberarea unei adeverinte de vechime in vederea intocmirii dosarului de pensie normator normator Deoarece in ultimul timp majoritatea angajatorilor si al celor care detin arhive elibereaza adeverinte de vechime in munca necesare stabilirii drepturilor ... (vezi toată discuția)
Vechimea pentru grupele ii de munca Evaf Evaf Sotul meu a lucrat la Autotranscom,firma care in prezentnu mai exista deoarece a intrat in insolventa cu ani in urma si arhivele sale au fost preluate de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime mirela07 mirela07 Buna ziua! Va rog, sa ma lamureasca cineva. Am solicitat o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca, de la un angajator, dar mi s-a cerut sa platesc ... (vezi toată discuția)