Intr-o succesiune dezbatuta intr veri, unul dintre mostenitori a venit cu un testament olograf . Am cerut expertiza criminalistica a acelui inscris , iar raspunsul lor a fost ca testamentul este valabil ( scrisul din testament coincide cu cel din actele pe care le detineam). Testamentul olograf a fost scris cu 3-4 luni inainte de a deceda.
Mai putem ataca cumva acest testament ?
Am inteles !
Pe terenul unde a fost casa parinteasca nu apare mama mea pe TP. Primaria sustine ca a emis titlul pe numele unchiului pt ca el a fost singurul care a locuit acolo din anii 1970-1975(cand au decedat parintii lor) pana in 1991 cand s-a dat legea cu reimproprietarirea. Mama mea fiind casatorita din 1950 nu avea cum sa mai figureze la acea adresa. Am cerut in instanta anularea acelui TP. Avem sanse sa castigam ?
Eu va cotez cu multe sanse.
Primaria nu e instanta, sa constate ea uzucapiunea ( adica daca doar fratele ar fi exercitat posesia, doar el sa apara). Nu e normal.
cel caruia i se opune in inscris sub semnatura privata poate constesta scrierea sau semnatura, daca epertiza grafoscopica spune ca testamentul este scris de testator si ca emana de la el, este semnat de el, atunci acest inscris este valabil si isi produce efectele firesti