avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Biciclist lovit intentionat de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Biciclist lovit intentionat de masina

Buna ziua,
Astazi am fost implicat intr-un accident de circulatie si am nevoie de parerea dvs.

Povestea sta in felul urmator, ma deplasam in oras pe bicicleta, pe partea carosabila deoarece pe sectorul respectiv de drum nu exista pista de biciclete, iar la un moment dat am fost oarecum depasit si restrans de o masina a carei oglinda am lovit-o cu ghidonul (domnul a venit din spate , foarte aproap de mine si cumva s-a oprit, moment in care i-am atins oglinda). Am intors capul sa vad daca este totul ok, oglinda nu parea sa aiba nimic, asa ca mi-am continuat drumul. Nici 100m mai in fata, aud un motor turat in spate, domnul a dat sa ma depaseasca din nou, iar in momentul in care era paralel cu mine a tras brusc de volan spre mine si m-a lovit.
Am picat, m-am lovit, am sunat la 112. Am solicitat doar un echipaj de politie deoarece in momentul acela singura durere pe care o simteam era o julitura la mana. A venit un echipaj al politiei rutiere, le-am povestit ce s-a intamplat, ne-au legitimat pe amandoi, eu a ramas ca merg la spital (unde am si mers imediat dupa), iar domnului i-au luat actele si l-au chemat la sectie. Au facut poze la bicicleta mea, nu sunt sigur daca si la masina lui, dar pe ea se vedea foarte clar urma de la ghidonul bicicletei (urma incepea de la finalul portierei fata si continua pana in spatele masinii, se vedea clar cum m-a lovit din laterala si a continuat deplasarea, si dupa impactul initial, fara sa traga inapoi de volan).

Am mers la spital unde,din fericire, mi-au gasit doar un hematom in urma accidentului, iar diagnosticul de pe fise este de „POLICONTUZII AFIRMATIV PRIN ACCIDENT RUTIER”.

Politistii mi-au spus ca dupa ce merg la spital sa merg la IML cu actele si sa imi scot ceritifcat medico-legal, iar apoi pot depune o plangere in termen de 90 de zile.

Este prima data cand sunt implicat intr-un astfel de accident si nu stiu cum sa procedez. As vrea sa depun plangere datorita faptului ca a facut asta intentionat, si nu in mod acicdental, dar nu stiu daca poate fi sanctionat in vreun fel sau care ar putea sa fie deznodamantul situatiei.

Ce imi recomandati sa fac, ce ar putea pati domnul sau eu ?

LE: Domnul a considerat ca singurul vinovat sunt eu, iar pana la venirea politiei mi-a spus ca trebuia sa merg pe trotuar si ca nu aveam ce sa caut pe strada. La venirea politiei a declarat ca mergeam pe mijlocul drumului si ca m-a lovit.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
DragosStefann, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicicleta neocaste neocaste Buna seara, Azi am fost victima unui accident rutier, mergand pe bicicleta, dupa ce am plecam frumos de la semafor de pe banda 1 chiar de pe langa bordura, ... (vezi toată discuția)
Accident bovina dn 22c - masina avariata ferdis ferdis Cu aprox 10 zile inainte am lovit o vaca pe DN22C ce se afla in mijlocul strazii si probabil traversa strada, am lovit-o cu partea stanga astfel m-am ales cu ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)